Kritiky.cz > 2024 > Leden > 23

Modrý drak-dobrodružné čtení z říše pohádek

Máte rádi pohád­ky Sandry Dražilové Zlámalové? Chcete poznat Modrého draka? Víte, co je pohád­koz­tra­ce­ni­ti­da? Pokud ne, tak prá­vě vám je urče­na novin­ka s názvem Modrý drak, jež vyda­la Grada Publishing... Read more »

Lukostřelec – kniha velká myšlenkami

Tuto pub­li­ka­ci jsem si už del­ší dobu chtě­la pře­číst, ale až tepr­ve teď jsem se k tomu dosta­la. Jako prv­ní mě zau­ja­lo netra­dič­ní gra­fic­ké pro­ve­de­ní s mini­ma­lis­tic­ký­mi kresba­mi a lát­ko­vou zálož­kou, jež... Read more »

Křižník Potěmkin a Oděský masakr: Příběh ikonické filmové scény a Ejzenštejnův kontroverzní příspěvek k historii kinematografii

Pravděpodobně nej­slav­něj­ší scé­nou fil­mu „Křižník Potěmkin“ (1925) je masa­kr civi­lis­tů na Oděských scho­dech (zná­mých také jako Primorské nebo Potěmkinovy scho­dy). Tato sek­ven­ce je hod­no­ce­na jako „kla­sic­ká“ a jed­na z nej­vliv­něj­ších v ději­nách... Read more »

60 minut

Na Netflix vyšla německá akční martial arts mlátička z Německa a jde víceméně o chlapskou variaci na Lola běží o život. MMA hlavní hrdina nechce přijít o dceru a... Read more »

Škola je naše

Těšil jsem se na bláznivou french comedy z prostředí školství ve stylu Fakjů Pane Učiteli nebo jako Učitelé na Zakázku, to se bohužel nekoná, jelikož prvky komedie tu jsou... Read more »

Netvor

Čisté Artové oceňované Drama,přesně v té dokonalé zhůvěřilé podobě, kterou z celého srdce nesnáším. Netvor si může podat ruky s Anatomii Pádu, oba jsou divácky nevděčné filmy, které mi... Read more »
Stránka načtena za 2,42435 s | počet dotazů: 183 | paměť: 40023 KB. | 08.09.2024 - 04:42:01