Kritiky.cz > 2024 > Srpen

Komedie tandemu Svěrák & Smoljak pod lupou

Právě vče­ra tomu bylo přes­ně půl­sto­le­tí od pre­mi­é­ry jed­né z nej­zná­měj­ších čes­kých kome­dií Jáchyme, hoď ho do stro­je!, kte­rou nato­čil teh­dy ostří­le­ný reži­sér Oldřich Lipský pod­le scé­ná­ře dvou býva­lých uči­te­lů... Read more »

Honza Šimulák: Příběh pádu, znovuzrození a prvního vyřazení z české Hell’s Kitchen

Honza Šimulák, rodák z Fedštátu pod Radoštěm, se v živo­tě setkal s mno­ha výzva­mi, včet­ně neú­spěš­né­ho pod­ni­ká­ní, poby­tu ve věze­ní a nedáv­né­ho účin­ko­vá­ní v čes­ké ver­zi sou­tě­že Hell’s Kitchen. I když se stal prv­ním vypad­nu­tým... Read more »

Nedostatek důkazů

Apple se opět vytáhl a servíruje výborné Krimi řízlé soudním procedurálem a je to pecka! Jake Gyllenhaal jakožto právník je obviněn z vraždy své kolegyně/milenky a kolega Peter Sarsgaard... Read more »

Longlegs

Ohlasy ze zahraničí  a efektní trailery sice slibovaly událost roku a film s kultovním statusem ve stylu Se7en a Mlčení jehňátek, to se sice nekoná a jde to vidět... Read more »

MIKI

Slovenská Gangsterská Jeba,ze které by si i Scorcese s De Nirem sedli na zadek, dali panáka whisky a doutník ! Na naše poměry jde o velmi povedenou věc evropského... Read more »

Profesionální kuchaři v Hell’s Kitchen: Představujeme soutěžící a jejich příběhy

Reality show Hell’s Kitchen Česko při­ví­ta­la řadu talen­to­va­ných kucha­řů z růz­ných kou­tů svě­ta. Každý z nich má za sebou jedi­neč­ný pří­běh a vášeň pro gastro­no­mii. Seznamte se s účast­ní­ky, kte­ří se nebo­jí vystou­pit... Read more »

Hell’s Kitchen: Nová gastronomická show, která změní život vítězi

Podzimní tele­viz­ní sezó­na při­ná­ší jed­nu z nej­o­če­ká­va­něj­ších novi­nek – gastro­no­mic­kou rea­li­ty show Hell’s Kitchen. Tato sou­těž, kte­rá prá­vem nese pří­z­vis­ko „kuchař­ské peklo“, před­sta­ví šest­náct­ku pro­fe­si­o­nál­ních kucha­řů roz­dě­le­ných do dvou týmů.... Read more »

Hell’s Kitchen: Pekelná výzva pro kuchařské talenty pod vedením Gordona Ramsaye

Hell’s Kitchen, ame­ric­ká sou­těž­ní kuchař­ská rea­li­ty show, kte­rá debu­to­va­la v roce 2005, při­ná­ší do kuchy­ně tvr­dou dis­ci­plí­nu a nekom­pro­mis­ní pří­stup slav­né­ho šéf­ku­cha­ře Gordona Ramsaye. Soutěžící, roz­dě­le­ní do dvou týmů, čelí nároč­ným... Read more »

Vrána: Město andělů

Vrána, stráž­ky­ně mrtvých duší je zpět, aby dovo­li­la Ashe Corvenovi vrá­tit se mezi živé a pomstít se za svou nepo­tresta­nou smrt. Sarah ve svých snech vidí vraž­du něja­ké­ho muže a jeho... Read more »

Vrána (The Crow) (1994)

Netradiční film nato­če­ný pod­le komi­xo­vé před­lo­hy Jamese O’Barry. Příběh je nejen pozna­me­na­ný život­ní tragé­dií auto­ra komi­xu (opi­lý řidič mu zabil snou­ben­ku), ale i tra­gic­kou smr­tí samot­né­ho před­sta­vi­te­le hlav­ní role, Brandona... Read more »

Vrána (2024)

Milenci Eric Draven (Bill Skarsgård) a Shelly Webster (FKA twi­gs) jsou bru­tál­ně zavraž­dě­ni. Podle sta­ré legen­dy odná­ší duše zemře­lých do říše mrtvých vrá­na. Eric vstá­vá z hro­bu a pod ochra­nou vrá­ny se... Read more »

SEVERNÍ DEN

Pokud máte rádi pří­běhy s náde­chem tem­né fan­ta­sy a sci-fi,  urči­tě sáh­ně­te po kni­ze Ondřeje Blaha Severní den, odkud na vás bude ze všech strá­nek dýchat nejen tíži­vá atmo­sfé­ra všu­dypří­tom­né tem­no­ty a chla­du,... Read more »

Kniha biologie – netradiční přehled

Kniha bio­lo­gie z edi­ce Univerzum je dílem dese­ti odbor­ní­ků, mimo jiné čle­na Královské bio­lo­gic­ké spo­leč­nos­ti, Michaela Brighta, dok­tor­ky bio­lo­gie Gretel Guestové, vedou­cí­ho pra­cov­ní­ka Londýnské zoo­lo­gic­ké spo­leč­nos­ti Steva Parkera či věd­ce Roberta... Read more »

Pletařka-křehká vzpomínková příze jedné ženy

Zajímavý osud, vzpo­mín­ky, minu­lost, tou­ha, ale i lás­ka je to, co nás pro­vá­zí celý život a bere­me to jako samo­zřej­most. Autorka Ivana Peroutková splé­tá život­ní pří­běh o jed­né oby­čej­ně neo­by­čej­né ženě. Ráda... Read more »

Čarodějky-tak jako existuje den, existuje i noc

Máte rádi romá­ny Karin Krajčo Babinské? Chcete si pře­číst vel­mi sil­ný pří­běh něko­li­ka gene­ra­cí? Zajímají vás bylin­ky, tajem­no i výklad karet? Tak prá­vě vám je určen román s názvem Čarodějky, kte­rý... Read more »

Vzestup mobilního hazardu v České republice

Mobilní hazard se stal jed­ním z nej­rych­le­ji ros­tou­cích seg­men­tů her­ní­ho prů­mys­lu v České repub­li­ce. S ros­tou­cím počtem hrá­čů, kte­ří pre­fe­ru­jí hra­ní na chyt­rých tele­fo­nech, se ten­to trend dále upev­ňu­je. Hlavní fak­to­ry při­spí­va­jí­cí... Read more »

Šťastné dny – pomoc při léčení traumatu

Každý z nás pro­šel trau­ma­tem, ať už si to uvě­do­mu­je­me a při­pouš­tí­me to, nebo ne. Jak autor­ka podo­tý­ká, lidé obvykle trau­ma spo­ju­jí se závaž­ný­mi udá­lost­mi, jako je zne­u­ží­vá­ní, sexu­ál­ní napa­de­ní, závaž­né... Read more »

PERIOCIE. BOJ O MAGII

Máte-li zálusk si pře­číst něja­ký dob­ře napsa­ný čes­ký fan­ta­sy román, s kte­rým se roz­hod­ně nudit nebu­de­te, a občas se u něj i zasmě­je­te díky pro­s­to­ře­ké mlu­ví­cí koč­ky, tak urči­tě sáh­ně­te po kni­ze „PERIOCIE. Boj... Read more »

Hry pro rozvíjení sociálních dovedností u dětí 5-12 let-skvělá metodická příručka pro všechny učitelky a vychovatele

Pracujete s dět­mi? Hledáte zají­ma­vou pub­li­ka­ci, kde se může­te inspi­ro­vat růz­ný­mi akti­vi­ta­mi pro prá­ci s dět­mi? Deborah Plummer je autor­kou kni­hy s názvem Hry pro roz­ví­je­ní soci­ál­ních doved­nos­tí u dětí 5-12 let a nabíd­ne... Read more »

Duše prokletých

Chválená Irská novinka kritky nadchla a Damian McCarthy určitě má potenciál přivést zajímavé věci do budoucna, byť jeho prvotina Caveat bylo pro mne utrpení, takže jsem zde velká očekávání... Read more »

Generace Zombies

Tvůrci New Kids Turbo a Léto 84 si vybrali slabší chvíli. Generace zombies má slibný námět, který kouká na zombies trochu jinak, jsou mezi námi ve společnosti, jen netouží... Read more »

ČERNÁ SMRT

Pokud máte rádi čes­ké detek­tiv­ní povíd­ky, u kte­rých bude­te nejen namá­hat své mozko­vé závi­ty, ale i se občas usmí­vat nad lsti­vos­tí i blbos­tí zlo­dě­jíč­ků pácha­jí­cí nej­růz­něj­ší majet­ko­vé trest­né zlo­či­ny, urči­tě sáh­ně­te po kni­ze... Read more »

Kočkovity-zábavná kniha pro všechny milovníky koček

Máte rádi koč­ky? Chcete se dozvě­dět řadu zají­ma­vých infor­ma­cí o vaší čtyř­no­hé kama­rád­ce či kama­rá­do­vi? Obě autor­ky vás pro­ve­dou svě­tem koči­čí poho­dy, kte­rá vás nikdy nepře­sta­ne bavit. Kočkovity je zábav­ná kni­ha... Read more »

Modrá jako naděje-román o životních krizích po čtyřicítce

Hledáte sil­ný pří­běh? Jste na pra­hu čty­ři­cít­ky a mož­ná neví­te, jak se svým živo­tem vyna­lo­žit? Karolina Tůmová je autor­kou novin­ky s názvem Modrá jako nadě­je. Čeká vás vel­mi sil­ný pří­běh, kte­rý... Read more »

Listopadová romance na cestách

Neznám niko­ho, kdo by nemi­lo­val volá­ní tajem­ných dálek a neob­lí­bil si ces­to­vá­ní, ať už po naší krás­né domo­vi­ně či v zahra­ni­čí. A když už člo­věk má ces­to­vá­ní plné zuby, s obli­bou rád sáh­ne po něja­kém dob­ře... Read more »

Jackpot!

Paul Feig svůj vrchol Spy už nejspíš nepřekoná, ale je to fajn zábava. Nápad s Loterií, kde možnost zabití vítěze a legálně převzít jackpot je hodně fajn, Awkwafina je... Read more »

Vetřelec: Romulus

Za sebe musím říct, že cítím menší zklamání. Alien Romulus měl vysoká očekávání, protože se čekalo, že půjde o Horor roku a zkušený Fede Alvarez s efektiními trailery k... Read more »

All My Friends Are Dead

Marcus Dunstan režisér Collectorů je tu s novým Slasherem a není to žádná sláva.Jde o Slasher klasického střihu, který fanoušky SLasherů sice neurazí, ale zároveň žánr ničím zajímavým neobohacuje... Read more »

Vezmi mě na Měsíc: Scarlett Johanssonová, Channing Tatum v bláznivé romantické komedii o NASA

Drsný veli­tel star­tu NASA a ener­gic­ká nová ředi­tel­ka pro styk s veřej­nos­tí se střet­nou ve fil­mu Vezmi mě na Měsíc, nové roman­tic­ké kome­dii, kte­rá je oprav­du netra­dič­ní a prá­vě se hra­je v praž­ských... Read more »

PŘEDSTAVA O TOBĚ

Pokud hle­dá­te vzru­šu­jí­cí žen­ský román a skvě­lé čte­ní nejen na léto, urči­tě sáh­ně­te po kni­ze „Představa o tobě“ od ame­ric­ké autor­ky Robinne Leeové. Věřte, že čer­ve­ná­ní se nad řád­ka­mi je doslo­va zaru­če­no!... Read more »

Americký milostný experiment-zábavný, svěží a zatraceně sexy román

Hledáte zají­ma­vý román s pří­jem­ným let­ním nábo­jem? Chcete zjis­tit o jaký expe­ri­ment se Rosie a Lucas poku­sí? Elena Armas si pro vás při­pra­vi­la vel­mi pří­jem­ný román, kte­rý vás chyt­ne hned od prv­ní... Read more »

Dívka a moře: Silný příběh o první pokořitelce Lamanšského průlivu

Film „Dívka a moře“ zachy­cu­je vel­mi sil­ný pří­běh nato­če­ný na zákla­dě sku­teč­ných udá­los­tí, kte­ré ved­ly k poko­ře­ní Lamanšského prů­li­vu prv­ní ženou, a to Trudy Ederle, jež i díky tomu změ­ni­la teh­dej­ší a „ne zrov­na... Read more »

Duše na cestách. Moje GR 11 aneb Trochu jiná love story. 840 kilometrů dlouhá pouť napříč magickými Pyrenejemi

Jeden čas jsem také sni­la  a uva­žo­va­la o tom, že bych se vyda­la na trail napříč špa­něl­ský­mi Pyrenejemi, a díky Martině Merisi a její skvě­le a humor­ně napsa­né kni­ze „Duše na cestách. Moje GR11... Read more »

..A přeskočila jiskra-rodinné povídky

Rodina pro nás zna­me­ná všech­no. Je to mís­to, kam se rádi vra­cí­me, kde vyrůstá­me, kde máme pocit jis­to­ty, bez­pe­čí, lás­ky, máme spo­leč­né zážit­ky. Rodina je pro mě nesmír­ně důle­ži­tá.... Read more »

Hraběcí gentlemani

Pokud jste milov­ní­ky tak tro­chu čer­ve­né knihov­ny zasa­ze­né do let dáv­no minu­lých, do časů jež jsou nená­vrat­ně pryč, urči­tě sáh­ně­te po kni­ze Hraběcí gentle­ma­ni od autor­ky Lucie Beatrice J., a nech­te... Read more »

Fufi a jeho kamarádi-cvičení pro rozvoj řeči

Pracujete s dět­mi? Hledáte zají­ma­vou pří­ruč­ku pro cvi­če­ní pro roz­voj řeči? Máte doma dítě s logo­pe­dic­kou vadou? Právě vám je urče­na meto­dic­ká pří­ruč­ka a názvem Fufi a jeho kama­rá­di, jejíž autor­kou je Kateřina... Read more »

Vetřelec: Romulus aneb nekonečná série opět ožívá

Po sed­mi letech od posled­ní­ho fil­mu, ve kte­rém se vyskyt­lo krve­lač­né mimo­zem­ské mon­strum zva­né vetře­lec (nebo také xeno­morf) jsme se dočka­li dal­ší­ho pokra­čo­vá­ní. Já osob­ně jsem se vydal na... Read more »

Když přeskočí jiskra-kouzelný příběh plný lásky a těch nejmilejších postav

Evie Stuartová se zhlu­bo­ka nadech­la čer­stvé­ho skot­ské­ho vzdu­chu a zadí­va­la se do dál­ky, přes vyso­ké hory obklo­pu­jí­cí Buttermead Farm. Vydala se po širo­ké štěr­ko­vé ces­tě vedou­cí od jejich rodin­né­ho stat­ku ke... Read more »

Fakjů princezny aneb spin-off pana učitele

V roce 2013 kiny po celém svě­tě pro­le­tě­la nad­mí­ru úspěš­ná kome­die Fakjů pane uči­te­li (v ori­gi­ná­le Fack ju Göhte). Ta si díky svým ohla­sům o dva roky poz­dě­ji vyslou­ži­la dru­hé a o dal­ší dva... Read more »

Vetřelec: Romulus: Krvavé, špinavé pokračování navazuje na originál Ridleyho Scotta z roku 1979

Skupina zbí­da­če­ných děl­ní­ků z důl­ní kolo­nie, kte­ří dou­fa­jí, že je sta­rá opuš­tě­ná loď Weyland-Yutani plu­jí­cí na oběž­né drá­ze osvo­bo­dí od kaž­do­den­ní dři­ny, dosta­ne ve fil­mu Vetřelec: Romulus, kte­rý ten­to víkend... Read more »

Pixel Car Racing: Blocky Crash - Ztracený potenciál: Mobilní port s omezenou hratelností a nedostatečným ovládáním

Hra s původ­ně slib­ným poten­ci­á­lem, kte­rá bohu­žel zůsta­la jen mobil­ním por­tem. I přes pěk­nou gra­fi­ku a zábav­né her­ní mecha­ni­ky je cel­ko­vý záži­tek ome­zen jed­no­du­chým ovlá­dá­ním a nedo­sta­teč­nou hra­tel­nos­tí. Tento titul zkla­me hrá­če hle­da­jí­cí... Read more »

Děkujeme, že kouříte

Hrdina téhle vskut­ku netra­dič­ní a ori­gi­nál­ně cynic­ké ame­ric­ké kome­die pra­cu­je jako mluv­čí fir­my Big Tobacco a jeho rolí je brá­nit kuřá­ky a jejich prá­va, aby nedo­šlo k jejich dis­kri­mi­na­ci a aby měli nadá­le prá­vo... Read more »

Důležitost hodnocení zaměstnanců pro reputaci firmy

V dneš­ní digi­tál­ní době mají zaměst­na­nec­ká hod­no­ce­ní na onli­ne plat­for­mách, jako je Glassdoor, stá­le vět­ší vliv na roz­ho­do­vá­ní poten­ci­ál­ních zaměst­nan­ců. Když lidé uva­žu­jí o změ­ně zaměst­ná­ní nebo o nové kari­ér­ní pří­le­ži­tos­ti,... Read more »

Léto na Santorini-to nejlepší z léta v jednom nádherném příběhu

Chystáte se na dovo­le­nou? Máte rádi Řecko? Chcete zažít nád­her­ný pří­běh ze slun­né­ho řec­ké­ho ost­ro­va? Sandy Barkerová je autor­kou hře­ji­vé­ho romá­nu s názvem Léto na Santorini, kte­rý vás chyt­ne za... Read more »

Hory, mlha, láska a já-o setkání, které mi znovu otevřelo srdce

Jste na pra­hu čty­ři­cít­ky? Máte potí­že ve vzta­hu a neví­te, jak z toho ven? Zajímají vás kni­hy o lás­ce a vzta­zích? Pokud ano, tak prá­vě vám je urče­na kni­ha s názvem Hory, mlha, lás­ka... Read more »

WATCHMEN - Filozofické obžerství

Předně musím dodat, že jsem zau­ja­tý vůči lidem, kte­ří rádi cho­dí na komik­so­vé fil­my, ale komiksy moc nečtou. Watchmeny jsem si ale po zhléd­nu­tí fil­mu pře­če­tl rád. Zack Snyder doka­zu­je,... Read more »

Hello, Welcome aneb tři herečky ve Varech

Jen pár týd­nů poté, co se slav­nost­ním cere­mo­ni­á­lem uza­vřel 58. roč­ník fil­mo­vé­ho fes­ti­va­lu v Karlových Varech, měl na jiném význam­ném čes­kém fes­ti­va­lu pre­mi­é­ru sní­mek, kte­rý se na KVIFF ode­hrá­vá. Někteří kri­ti­ci... Read more »

Historický nábytek – restaurování a opravy

Precizně zpra­co­va­ná pří­ruč­ka nás uve­de do tajů typo­lo­gie a oprav his­to­ric­ké­ho nábyt­ku. Soustřeďuje se na mate­ri­á­ly a nářa­dí, kon­struk­ci, výzdob­né tech­ni­ky, povr­cho­vé úpra­vy, péči o his­to­ric­ký náby­tek i restau­ro­vá­ní a opra­vy. Zabývá se též... Read more »

ÚSTAV PRO DUŠEVNĚ CHORÉ - KATAKOMBY - Odkud není cesty zpět...

Miluji kni­hy s náde­chem ducha­ři­ny, tajem­na a řeše­ní dáv­ných tajem­ství, a pro­to není divu, že po kni­ze ASYLUM jsem sáh­la po dal­ším pokra­čo­vá­ní best­selle­rů ASYLUM A CANCTUM od autor­ky Madeleine Rouxoví, a to po kni­ze „Ústav pro... Read more »

Zakázané uvolnění-hokejová romance tak žhavá, až ledy tají

Máte rádi hokej? Milujte jis­kři­vé, ero­tic­ké romá­ny? Tak prá­vě vám je urče­na novin­ka s názvem Zakázané uvol­ně­ní, jehož autor­kou je Bal Khabra. Věřte, že vás čeká úžas­ný čte­nář­ský i hoke­jo­vý záži­tek.... Read more »
Stránka načtena za 3,69177 s | počet dotazů: 242 | paměť: 42415 KB. | 13.09.2024 - 02:53:17