Kritiky.cz > Horory > Deep Evil (2004)

Deep Evil (2004)

rp deepevil.jpg
rp deepevil.jpg
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Už i z vesmír­né kap­ky vody umí ame­ric­ká vlá­da stvo­řit zabi­jác­ký orga­nis­mus, kte­rý vzá­pě­tí nedo­ká­že ovlá­dat. Lorenzo Lamas a jeho tým se brzy mají stát jeho sva­čin­kou…

Na Aljašce se před oči­ma veřej­nos­ti skrý­vá v jed­nom z dolů taj­ná vědec­ká labo­ra­toř, ve kte­ré sku­pi­na věd­ců zkou­ma­la mimo­zem­ský orga­nis­mus, kte­rý byl v 50. letech obje­ven na Sibiři. Během výzku­mu však dojde k blí­že nespe­ci­fi­ko­va­ným pro­blé­mům, zpus­tí se poplach a armá­da ztra­tí s věd­ci kon­takt. Na mís­to je pro­to vyslá­no spe­ci­ál­ní koman­do spo­leč­ně se dvě­ma věd­ci (dok­tor­ka Coleová a pro­fe­sor Langdon), kte­ří mají za úkol objekt zajis­tit. Údajně má jít o napa­de­ní tero­ris­ty, ale když dora­zí na mís­to, zjis­tí že je všech­no jinak. Vychytralý mimo­zem­ský orga­nis­mus se dostal na svo­bo­du a nyní tou­ží ovlád­nout svět…

Český název: Laboratoř smr­ti
Režie: Pat Williams
Rok výro­by: 2004
Délka: 90. min
Země: Kanada
Hrají:
Lorenzo Lamas………………(Trainor)
Ona Grauer…………………..(Dr. Cole)
Adam Harrington…………….(Major Michael Ross)
Will Sanderson………………(Hall)
Jim Thorburn………………...(Peter Langdon)
…a dal­ší

Originálním námě­tem ten­to film oprav­du nehý­ří a jak se brzy divá­ci sami pře­svěd­čí, tak mno­ho zají­ma­vé­ho tu stej­ně k vidě­ní ani není. Snad jen z čis­té­ho zou­fal­ství se tak může­me mrk­nout, na dal­ší mar­ný pokus Lamase vrá­tit se na výslu­ní, na kte­rém vlast­ně ani nikdy pořád­ně nebyl. Jen ten­to­krát vymě­nil nadu­pa­nou motor­ku za ochran­ný oblek a hrál zde spí­še ved­lej­ší roli. Jeho posta­va totiž nedo­sta­la zas až tolik pro­sto­ru, jak bychom asi oče­ká­va­li. Již od úvod­ních minut si může­me všich­ni udě­lat obrá­zek o digi­tál­ních efek­tech (viz heli­kop­té­ry), kte­ré se ani v prů­bě­hu fil­mu moc nezlep­ší.

 Je však para­do­xem, že to jsou prá­vě poz­děj­ší spe­ci­ál­ní efek­ty, co mě zau­ja­lo nej­ví­ce. Postupné pro­mě­ny (meta­mor­fó­zy) mimo­zem­ské­ho tvo­ra totiž roz­hod­ně oko­ře­ni­li jinak dost nud­ný děj, kte­rý povět­ši­nu času postrá­dal jak napě­tí, tak i akč­nost. Tím samo­zřej­mě nej­víc trpě­la atmo­sfé­ra, kte­rá mís­ty neho­ráz­ně uspá­va­la. Mohli za to pře­de­vším hloupé dia­lo­gy a fakt, že se her­ci ani moc nesna­ži­li ze sebe vymáčk­nout ale­spoň prů­měr­né výko­ny. Možná to chtě­lo tro­chu více píle a sna­hy od všech, ale za čtr­náct dní (co se film natá­čel) se udě­lat zázra­ky oprav­du neda­jí – od pod­prů­měr­ných reži­sé­rů i her­ců. 

 Co naplat podob­ných céč­ko­vých kous­ků jsem už viděl něko­lik a tak jsem v pokli­du u něho dojedl oběd a netr­pě­li­vě vyhlí­žel závě­reč­né titul­ky. K mému pře­kva­pe­ní se tu však našlo i něko­lik momen­tů, kte­ré si zaslou­ži­li mou zvý­še­nou pozor­nost. Skomírající děj pře­ce jenom lehce okysli­či­lo pár scén, při kte­rých se horo­ro­vý (ale i sci­fi) fan­da pro­bral z polo­spán­ku. Nečekejte ovšem žád­né solid­ní gore či ner­vy drá­sa­jí­cí emzác­ké jat­ka, ale spí­še decent­ní sci­fi prv­ky s pří­stup­nos­tí do pat­nác­ti let. Doporučovat vám to urči­tě nebu­du, ale pokud trpí­te nespa­vos­tí, tak tohle urči­tě zabe­re. 

Hodnocení:
30%


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,20998 s | počet dotazů: 259 | paměť: 72176 KB. | 12.05.2024 - 22:52:21