Kritiky.cz > Horory > Dinocroc vs. Supergator (2010)

Dinocroc vs. Supergator (2010)

rp 102.1296322511.jpg
rp 102.1296322511.jpg
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Obě gigan­tic­ká mon­stra koneč­ně spo­leč­ně v akci!

Z výzkum­né­ho kom­ple­xu se ozý­vá křik a nářky. To však není zlo­ba nad veli­kos­tí sumy na výplat­ní pás­ce, ale výraz zdě­še­ní, pro­to­že se poda­ři­lo dvě­ma gene­tic­ky upra­ve­ným tvo­rům dostat na svo­bo­du a nyní si z vel­kou rados­tí pochut­ná­va­jí na svých stvo­ři­te­lích. Tajně zde totiž bylo pou­ži­to zís­ka­né DNA dvou vyhy­nu­lých dino­sau­rů a po spo­je­ní s ali­gá­to­ři potaž­mo kro­ko­dý­lí DNA vzni­kl jak Dinocroc, tak i Supergator. Obě nestvů­ry poté uprch­nou do vol­né pří­ro­dy, kde jsou jim na milost a nemi­lost vydá­ni bez­bran­ní lidé, kte­ří o jejich exis­ten­ci nemě­li dosud ani potu­chy. Zatímco se movi­tý maji­tel výzkum­né­ho stře­dis­ka Jason Drake a jeho nohsle­di sna­ží zamést všech­ny sto­py o jejich exis­ten­ci, tak obě nena­žra­né a veli­ce agre­siv­ní mon­stra horent­ně navy­šu­jí počet zabi­tých lidí. Jediní kdo se je poku­sí zasta­vit jsou lovec kro­ko­dý­lů Bob Logan, zástup­ky­ně šeri­fa Cassidy a Charlie Swanson. Nebudou to však mít vůbec leh­ké, pro­to­že střel­né zbra­ně nestvůrám moc neu­blí­ží a tak jedi­nou nadě­jí je posta­vit obě mon­stra pro­ti sobě.

Režie: Rob Robertson, Jim Wynorski
Rok výro­by: 2010
Délka: 80 min
Země: USA

Hrají:
David Carradine ... (Jason Drake)
Rib Hillis ... (Bob Logan)
Amy Rasimas ... (Cassidy Swanson)
John Callahan ... (Charlie Swanson)
Lisa Clapperton ... (Victoria)
... a dal­ší

Poslední dobou se stá­le čas­tě­ji stá­vá jakousi módou spo­jo­vá­ní dvou obřích mon­ster do jed­no­ho fil­mu a tak ani Roger Corman a spo­leč­nost Syfy nechtě­li zůstat poza­du. Tentokrát si na pomoc při­zva­li reži­sé­ra Jima Wynorskiho, kte­rý ve spo­lu­prá­ci se svým kole­gou Robertsonem nato­či­li ten­to film. Wynorski už měl s podob­ným téma­tem zku­še­nos­ti díky fil­mu Varan vs. Cobra a tak mu to nedě­la­lo sebe­men­ší pro­blém. Začátek fil­mu se nikterak neli­ší od svých před­chůd­ců a tak opět sle­du­je­me dal­ší nedo­ta­že­ný expe­ri­ment, kdy se gigan­tic­kým tvo­rům poda­ří uprch­nout ze své­ho věze­ní. Tentokrát si však hned při prv­ní scé­ně vychut­ná­me postup­né vybí­je­jí vydě­še­ných věd­ců a labo­ran­tů, kte­ří pada­jí jako mou­chy. Téměř oka­mži­tě se dosta­ví onen pověst­ný humor­ný nádech podob­ně ladě­ných kous­ků, kdy stu­pid­ní cho­vá­ní vět­ši­ny postav umož­ní jejich jed­no­du­chou a pře­de­vším pěk­ně krva­vou likvi­da­ci.

Dokonce je zde vidět i doce­la sluš­né zlep­še­ní a tím mys­lím pře­de­vším po vizu­ál­ní strán­ce obou mon­ster. Tvůrci se zřej­mě lehce zdo­ko­na­li­li v pou­ží­vá­ní digi­tál­ních efek­tů a jejich úsi­lí musím oce­nit. Dinocroc vypa­dá o mno­ho lépe a byl to prá­vě on co mě na celém fil­mu při­ta­ho­va­lo. Bohužel postu­pem času a pře­de­vším na závěr z něj jeho stvo­ři­te­lé udě­la­li úpl­né­ho vola. Absolutně nedo­ká­za­li vyu­žít všech jeho před­nos­tí, kte­rý­mi oplý­val ve fil­mu z roku 2004 a tou jed­nou scé­nu, kdy roz­dr­til auto­bus moc neza­bo­do­va­li. Zato pro Supergatora našli mno­hem vět­ší vyu­ži­tí a byl to hlav­ně on, kdo se zde sta­ral o vzru­še­ní. Jeho tla­ma trha­la jed­no­ho nebo­žá­ka za dru­hým a díky tomu zde bylo k vidě­ní něko­lik oprav­du dob­rých scén (viz roz­pů­le­ní jed­né ženy).

Co se však týká ori­gi­na­li­ty vra­žed­ných scén, tak zde se tvůr­ci moc nevy­táh­li. Některé z nich jsou věr­nou kopií pře­de­šlých dílů a scé­na u vodo­pá­du byla navíc opro­ti minu­le úpl­ně tra­gic­ká. Navíc vět­ši­na krva­vých cákan­ců byla hned na prv­ní pohled počí­ta­čem nedo­ko­na­lá prá­ce, stej­ně jako dodě­la­né zábles­ky střel­ných zbra­ní. Tyto věci mi u podob­ných fil­mů vadí asi nej­víc a vždy sní­ží nejen moje hod­no­ce­ní, ale i poži­tek z fil­mu. I samot­ná atmo­sfé­ra měla obrov­ské trh­li­ny, kte­ré způ­so­bi­ly nud­né pasá­že. Těch tu bylo oprav­du dost a když k tomu při­po­čí­tám i zby­teč­nou záplet­ku s vra­žed­ky­ní a agen­ty FBI, tak musím dát pánům reži­sé­rům jed­no vel­ké mínus. Tentokrát mě však potě­šil i hudeb­ní dopro­vod, kte­rý si sice vypůj­či­li hned z něko­li­ka fil­mů najed­nou, ale roz­hod­ně se to dalo poslou­chat.

Dalším zkla­má­ním pro mne byli i herec­ké výko­ny vět­ši­ny před­sta­vi­te­lů. Ti až na pár výji­mek poda­li mís­ty až pod­prů­měr­né výko­ny a opro­ti ostat­ním dílům jsem si tu nena­šel vylo­že­ně oblí­be­nou posta­vu. Ze zná­mých tvá­ří se zde obje­vil napří­klad David Carradine, pro kte­ré­ho to byla jed­na z vůbec posled­ních rolí. Bohužel ani on nepo­dal bůhví­jak skvost­ný výkon, ale to bylo i tím, že zde měl doce­la malý pro­stor. Snímek Dinocroc vs. Supergator však v cel­ko­vém souč­tu ostu­du asi neu­dě­lal. Jako nej­vět­ší plus vidím ztvár­ně­ní obou mon­ster, kte­ré se mi obě líbi­li. Průměrné hod­no­ce­ní zachrá­ni­li i již zmí­ně­né někte­ré vra­žed­né scé­ny u kte­rých jsem se opět dosy­ta nasmál.

Hodnocení:
50%


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 4,86224 s | počet dotazů: 254 | paměť: 72178 KB. | 18.05.2024 - 17:24:52