V každé z televizí se vaří. Je jedno jestli u nás nebo na Slovensku, ale všude se vaří. Pořadů je mnoho a jedním z nich je Varte s nami na Markíze. Vysílá se jednou týdně a trvá zhruba mezi deseti až patnácti minutami, jak kdy, záleží na délce receptů. Pořad je svým způsobem rozdělen na dvě části. Má dva moderátory nebo spíše kuchaře a pekařku a cukrářku.
Začíná Marcel Ihnačák, který patří mezi známé slovenské kuchaře. Pracoval například v restauraci světoznámého Jamieho Olivera. Obvykle vaří rychlé recepty. Ani se nedá říci, že minutky. Spadá to do mezinárodní kuchyně. Že by někdy dělal čistě slovenské jídlo, to ne, a to je možná chyba. Mě osobně se jeho recepty nezamlouvají. Ve druhé půlce pořadu přichází na řadu Adriana Poláková – ta je pekařka a cukrářka dohromady. Snaží se připravit sladké pokrmy všech druhů – moučníky, dezerty, zmrzlinové recepty a mnoho jiného.
Její pokrmy se mi zamlouvají moc. Pokaždé vybere nějaký velmi chutný a vesměs jednoduchý recept. Sledovanost je vcelku dobrá, diváci nenadávají ani nekritizují, což je u Markízy ohromná výjimka. Důkazem oblíbenosti je i doba, od které se Varte s nami vysílá. Začalo to totiž už v roce 2015 a udrželo se to až dodnes a vypadá to, že ještě dlouho.