Kritiky.cz > 2024 > Září

Milé laskavosti Yorgose Lanthimose

Ani né rok po osca­ro­vých Chudáčcích se do svě­to­vých kin vra­cí řec­ký reži­sér Yorgos Lanthimos se svým dal­ším sním­kem Milé las­ka­vos­ti (v ori­gi­ná­le Kinds of Kindness). Tentokrát autor sází na povíd­ko­vý... Read more »

Doporučujeme hry pro PlayStation 5. Vyberete si?

PlayStation 5 má širo­kou nabíd­ku her, kte­ré vyu­ží­va­jí jeho výkon­ný hard­ware, rych­lé načí­tá­ní díky SSD a vylep­še­né gra­fic­ké schop­nos­ti. Pokud jste se roz­hod­li pro PlayStation před her­ním počí­ta­čem, máme pro vás... Read more »

Longlegs - budete se bát „nejstrašidelnějšího hororu dekády“?

V úno­ru toho­to roku při­šel do ame­ric­kých kin horor Longlegs. Tam zazna­me­nal tak výraz­ný úspěch, že jej brzy (o půl roku poz­dě­ji) nakou­pi­ly i evrop­ské dis­tri­buce, a tak jsme se jej moh­li... Read more »

Siksa Kubur

Tak jak dopadl jeden z nejchválenějších hororů roku ?? Film má aktuálně na IMDB 7,1 od 1000 lidí a režíruje uznávaný Joko Anwar, který je indonéskou zárukou kvality a... Read more »

ŽENY Z CÍNOVÉ HORY

Po kni­ze Ženy z Cínové Hory od autor­ky Paulette Kennedyové jsem dlou­ho poku­ko­va­la, neboť mě ano­ta­ce láka­la na mra­zi­vou a uhran­či­vou více­ge­ne­rač­ní ságu z tem­né­ho a zapo­me­nu­té­ho kou­tu Ameriky. Tato kni­ha doslo­va před­či­la... Read more »

77 tipů pro zdravá střeva-léčba střevních onemocnění a jejich prevence

Střevo tvo­ří základ zdra­ví celé­ho naše­ho těla. To, co sní­me, co pije­me, kde se pohy­bu­je­me a žije­me, to vše se pode­pi­su­je na našem zdra­ví. Ještě k tomu při­dá­me něja­kou gene­ti­ku, kte­rou... Read more »

Nespoutaná žena 2025: Kalendář jako z Alenky z říše divů

Angi Sulling má roz­hod­ně svůj vlast­ní ruko­pis plný meta­fo­ry, sym­bo­li­ky a v jejích obra­zech bude­te vel­mi rádi hle­dat skry­tá posel­ství, las­ka­vost a duchov­ní vzka­zy, kte­ré se týka­jí pro­ží­va­né rados­ti žen. Možná někdy... Read more »

Vyšla nová moderní kuchařka - Aby dětem chutnalo...

Neznám niko­ho, kdo by neva­řil rád a ten kdo rád jí, vět­ši­nou také rád vaří. Jen bohu­žel někdy není inspi­ra­ce, co vařit. Asi to zná­te všich­ni. Není tedy potom nic... Read more »

Last Straw

Jak dopadl sympaticky vyhlížející Dinner Invasion ??  Na IMDB si film vede zatím slušně 6.6 je pěkný, ale za sebe jsem čekal větší intenzivnější a brutálnější jízdu.Film zaujme krásnou... Read more »

Kneecap

Slušnéj Irskéj kultovní nášup, který chytne zajímavými postavami, svou drzostí, solidní hudbou,drogami a irským dialektem. Nevěděl jsem moc, co čekat, ale bavil jsem se výborně. Plus za vzrušující sexuální... Read more »

Kos

Polská Tarantinovka KOS si zaslouží Vaší pozornost !  Jaro rok 1794 byly v Polsku krušné časy, kde Polsko okupovali Rusové a tak přijíždí do Polska generál, který chce zmobilizovat... Read more »

Vašek Oboda: Příběh Volnomyšlenkářského Patriota z Frýdku-Místku

Vašek Oboda je jedi­neč­ný muž s hlu­bo­ký­mi koře­ny v rodin­ném dědic­tví a lás­kou k pří­ro­dě a svo­bo­dě. Pochází z Frýdku-Místku, kde vyrůs­tal obklo­pen míst­ní­mi tra­di­ce­mi a hod­no­ta­mi, kte­ré ho for­mo­va­ly. Celá jeho rodi­na je sil­ně pro­po­je­ná... Read more »

Za pár dní v Plzni! Nabízíme pár tipů co si nenechat ujít!

Rok vdo­vy, After Party, Amerikánka nebo nová Hřebejkova kome­die Výjimečný stav. Finále Plzeň odha­lu­je exklu­ziv­ní pre­mi­é­ry a před­pre­mi­é­ry Filmy, kte­ré pre­mi­é­ra v čes­kých kinech a na tele­viz­ních obra­zov­kách tepr­ve čeká, mohou jako... Read more »

Ucha

Sympatická teen comedy, jakých se už moc netočí, takže jsem se hezky bavil. Není to sice až tak vtipné, jak jsem doufal, možná kvůli absence Erkového ratingu, takoví Good... Read more »

To Live Through Death

Sympatičký akční debut z Číny, ve které opět exceluje můj oblíbenec Andy On.Dějově jde sice o béčko klasického střihu, je zde detektiv, který pátrá po vrahovi svého otce a... Read more »

Vašek Kršňák: Cesta od Teplic po Prahu, od kuchyně po psychologii

Vašek Kršňák, rodák z Teplic, je čes­ký kuchař, kte­rý svou lás­ku k vaře­ní obje­vil díky své­mu otci. Po těž­kém dět­ství a ztrá­tě otce se roz­ho­dl pro kari­é­ru kucha­ře, kte­rá ho zaved­la až do... Read more »

Hibi Ramadanová: Když se syrské tradice setkávají s českou kuchyní: Příběh plzeňské šéfkuchařky

Narodila se v Plzni, ale její srd­ce bije pro Sýrii. Jako šéf­ku­chař­ka v malém plzeň­ském bis­tru kom­bi­nu­je čes­kou a syr­skou kuchy­ni a při­bli­žu­je hos­tům auten­tic­ké chu­tě Středního výcho­du. Jaké to je vyrůs­tat mezi... Read more »

Jako slon v porcelánu-kniha od autorky bestselleru Deníček psychiatričky

Máte rádi sil­né pří­běhy o sil­ných ženách? Řešíte ve svém vzta­hu nási­lí a alko­ho­lis­mus a neví­te jak z toho ven? Anna Moricová je psy­chi­atrič­ka a spi­so­va­tel­ka, kte­rá je autor­kou kni­hy Jako slon v por­ce­lá­nu. Pojďte... Read more »

Milk & Serial

Na youtube je k dostání tenhle nový Found Footage, kde debutuje Curry Barker, toho můžeme znát z povedených hororových kraťasů ( Výborný the Chair), který si natočil za malý... Read more »

Rebel Ridge

Mám rád filmy Jeremy Saulniera a Rebel Ridge  sice nebude patřit k mým nejoblíbenějším,ale určitě nezklamal, byť v některých věcech jsem čekal intenzivnější podívanou. Výborná je první polovina, kde... Read more »

Nové řady zajímavých seriálů: 2023

Úvod letošního roku zatím seriálové fanoušky příliš nenalákal; kromě Shoguna a Falloutu moc solidních novinek nebylo. V půlce roku se situace trochu zlepšila s novou řadou The Boys a... Read more »

The Demon Disorder

Z tohodle mám nakonec trochu smíšené pocity. Dějově mi to přišlo docela dost nezajímavý, je zde jen pár postav,celé se to odehrává pomalu v jednom baráku/garáži a není to... Read more »

The Well

Italian version of Castle Freak !! :) Parádní pocta italským brakům ze 70/80tek a slavnému Fulcimu. The Well je sympatické hororové béčko, které sice vypadá lehce televizně, dějově je... Read more »

Beetlejuice Beetlejuice: opožděné pokračování Tima Burtona je duchem klasiky z roku 1988

Rodina Deetzových je opět pro­ná­sle­do­vá­na, ten­to­krát ne zrov­na nedáv­no zesnu­lý­mi, ve fil­mu Beetlejuice Beetlejuice, dlou­ho oče­ká­va­ném pokra­čo­vá­ní kla­si­ky Tima Burtona z roku 1988, kte­ré se ten­to víkend obje­ví v kinech po celém... Read more »

Frontiers Reach:Letecký simulátor s velkým potenciálem, ale vážnými nedostatky

Nový letec­ký simu­lá­tor při­ná­ší mno­ho slib­né­ho, ale také řadu zásad­ních pro­blé­mů, kte­ré brá­ní plné­mu uži­tí hry. Nedostatečná zpět­ná vaz­ba při střel­bě, malé zamě­řo­va­če a čas­té pády hry jsou jen někte­ré z výzev,... Read more »

She Could Fly:Potenciál zmařen nevydařeným provedením

Hra, kte­rá měla nabíd­nout jedi­neč­ný pohled na život s OCD, trpí zásad­ním nedo­stat­kem – nepří­jem­ným vypra­vě­čem, kte­rý výraz­ně naru­šu­je atmo­sfé­ru a hráč­ský záži­tek. I přes dob­ré úmys­ly a zají­ma­vý doku­men­tár­ní obsah, se hra... Read more »

Phantoms:Napětí a nostalgie v pixelové grafice

Tato hra vás vtáh­ne svou tem­nou atmo­sfé­rou a napě­tím, kte­ré při­po­mí­ná kla­si­ky horo­ro­vé­ho žán­ru. Fanoušci pixe­lo­vé gra­fi­ky a her jako Silent Hill nebo Slender si při­jdou na své. Připravte se na... Read more »

Recenze na minisérii Pustina: České mistrovské dílo s globálním potenciálem

Dnes na ČT začí­ná prv­ní díl mini­sé­rie Pustina. Premiéra ve „vol­ném“ vysí­lá­ní pro­běh­ne dnes v 20:10. Pokud si chce­te při­po­me­nout, o čem ten­to seri­ál je, pře­čtě­te si mou recen­zi z pro­sin­ce před... Read more »

Silvia Vezzuto: Italka, která objevila svůj nový domov v Praze

Silvia Vezzuto je půvo­dem Italka, ale momen­tál­ně žije v Praze. Se svým jižan­ským šar­mem a váš­ní pro vaře­ní si rych­le zís­ka­la srd­ce nejen své rodi­ny, ale i přá­tel a stu­den­tů výtvar­né­ho umě­ní, kte­rým... Read more »

Talju

Jak dopadl očekávaný Korejský Thriller ?? Solidně! Líbil se mi víc než nedávný Hijack.Escape patřilo k očekávaným filmům z Jížní Koreje, jde docela o zásadní a netradiční téma, na... Read more »

Kůrovci-příběh nevětšího vyvrhele říše hmyzu

Věděli jste, že kůrov­ci mají rádi kávu, korek i kanystry na ben­zín? Chcete se dozvě­dět, jak vypa­dá pro­slu­lý zásnub­ní tane­ček kůrov­ců? Věděli jste, že zadeč­ky pou­ží­va­jí kůrov­ci pře­de­vším ke komu­ni­ka­ci?... Read more »

NEÚPLNÁ ENCYKLOPEDIE IDIOTŮ (ve které možná naleznete i sebe)

Na kni­hu „Neúplná ency­klo­pe­die idi­o­tů (ve kte­ré mož­ná nalez­ne­te i sebe)“ od auto­ra Štěpána Jiřičky jsem se moc těši­la, a hlav­ně jsem byla zvě­da­vá na to, co všech­no v kni­ze obje­vím. To... Read more »

Druhý díl seriálu FUBAR s Arnoldem Schwarzeneggerem se bude tento měsíc natáčet v Praze

Druhá série akč­ní­ho kome­di­ál­ní­ho seri­á­lu FUBAR spo­leč­nos­ti Netflix s Arnoldem Schwarzeneggerem a Monicou Barbaro v hlav­ních rolích se od letoš­ní­ho jara natá­čí v Kanadě a na dal­ších mís­tech, ale v září se pro­duk­ce chys­tá navští­vit... Read more »

Umělá prsa aneb komplexní průvodce augmentací prsou

Augmentace prsou, zná­má také jako zvět­še­ní prsou, je jed­nou z nej­čas­těj­ších plas­tic­kých ope­ra­cí po celém svě­tě. Zatímco pro něko­ho může být este­ti­ka hlav­ním důvo­dem, jiní se pro umě­lá prsa roz­ho­du­jí z důvo­du... Read more »

Pražský snímek „Rodiny jako naše“ se dočkal premiérového teaseru při příležitosti uvedení na filmových festivalech v Benátkách a Torontu

Nová mini­sé­rie Families Like Ours od na Oscara nomi­no­va­né­ho reži­sé­ra Thomase Vinterberga (Another Round) se dočka­la prv­ní­ho tea­ser trai­le­ru před svou pre­mi­é­rou na Mezinárodním fil­mo­vém fes­ti­va­lu v Benátkách 31. srp­na. Seriál,... Read more »

Jak HONOR 90 Smart 5G vylepšuje váš mobilní zážitek?

HONOR 90 Smart 5G posou­vá váš mobil­ní záži­tek na novou úro­veň díky nej­mo­der­něj­ší­mu hard­wa­ru a funk­cím. Toto zaří­ze­ní pře­ko­ná­vá oče­ká­vá­ní mul­ti­taske­rů, foto­gra­fů a milov­ní­ků kva­li­ty a sty­lu. Jeho 108 MPx ultra ost­rý... Read more »

Nezbytné mobilní pluginy, které jste neznali

S těmi správ­ný­mi apli­ka­ce­mi a plu­gi­ny může­te výraz­ně vylep­šit svůj záži­tek ze smart­pho­nu, uči­nit jej pro­duk­tiv­něj­ším, zábav­něj­ším a při­způ­so­be­ným vašim potře­bám. Zatímco mno­ho lidí zná popu­lár­ní apli­ka­ce, exis­tu­je celá řada méně... Read more »

Nárůst herních smartphonů: Klíčové postřehy pro hráče

Svět mobil­ní­ho hra­ní zazna­me­nal v posled­ních letech obrov­ský růst, pře­chá­ze­jí­cí od jed­no­du­chých her k nároč­ným titu­lům s gra­fi­kou, kte­rá se vyrov­ná kon­zo­lo­vým hrám. Výrobci ten­to trend roz­po­zna­li a vyvi­nu­li smart­pho­ny, kte­ré jsou spe­ci­ál­ně... Read more »

Zapomenuté bitvy 1. světové války

Chcete-li se blí­že sezná­mit s men­ší­mi a okra­jo­vý­mi bitva­mi jed­né z nej­vět­ších svě­to­vých válek, urči­tě si nenech­te ujít kni­hu „Zapomenuté bitvy 1. svě­to­vé vál­ky“ od auto­ra Jaroslava Nedobitého. Věřte, že bude­te stej­ně jako... Read more »

Film Christophera Nolana „Interstellar“ se k 10. výročí vrací do Prahy v 70mm formátu IMAX

Epický sci-fi film Christophera Nolana Interstellar se letos na pod­zim vrá­tí do kin IMAX po celém svě­tě, aby osla­vil své 10. výro­čí. Praha dosta­ne mimo­řád­nou pří­le­ži­tost, pro­to­že stej­ně jako loni Oppenheimer... Read more »
Stránka načtena za 3,64911 s | počet dotazů: 207 | paměť: 41213 KB. | 17.09.2024 - 12:07:05