Kritiky.cz > Horory > Buffy the Vampire Slayer (1992)

Buffy the Vampire Slayer (1992)

rp Buffy the Vampire Slayer92 cover.jpg
rp Buffy the Vampire Slayer92 cover.jpg
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Kristy Swanson musí vymě­nit střap­ce za nabrou­še­né kůly, aby doká­za­la zasta­vit inva­zi upí­rů a napl­ni­la tak svůj osud.

Středoškolačka Buffy je člen­kou roz­t­les­ká­va­ček a ze vše­ho nej­ra­dě­ji má naku­po­vá­ní. Společně se svý­mi kama­rád­ka­mi trá­ví vět­ši­nu vol­né­ho času v nákup­ních stře­dis­cích. Vše se však změ­ní pří­cho­dem tajem­né­ho Merricka, kte­rý v ní roz­po­znal novou „Vyvolenou“. Snaží se jí vysvět­lit, že jejím údě­lem je zabí­jet upí­ry, ale zpr­vu se mu dív­ka jen vysmí­vá. Brzy je však nuce­na pod­stou­pit svůj prv­ní sou­boj s nemrt­vým a její pohled na úkol, kte­rý jí byl před­ur­čen, se rapid­ně změ­ní. Netuší však, že se dosta­la do hle­dáč­ku vůd­ce upí­rů Lothose, kte­rý s obli­bou „zabí­ječ­ky upí­rů“ likvi­du­je. Je Buffy při­pra­ve­na se mu posta­vit, nebo pod­leh­ne jako její před­chůd­ky­ně? 

Český název: Buffy, zabí­ječ­ka upí­rů
Režie: Fran Rubel Kuzui
Rok výro­by: 1992
Délka: 86 min
Země: USA
Hrají:
Kristy Swanson…(Buffy)
Donald Sutherland…(Merrick)
Luke Perry…(Pike)
Rutger Hauer…(Lothos)
Paul Reubens…(Amilyn)
…a dal­ší

V puber­tě jsem rov­něž pat­řil mezi ty, kte­ří sle­do­va­li seri­ál Buffy se Sarah Michelle Gellar v hlav­ní roli. Sice ne pra­vi­del­ně, ale doce­la se mi líbil a to hlav­ně díky pohled­né hereč­ce. I pro­to jsem byl zvě­da­vý na ten­to film, kte­rý je jeho před­chůd­cem. Bohužel Fran Rubel Kuzui totál­ně vyho­ře­la coby reži­sér­ka a nepo­moh­lo jí ani sluš­né herec­ké obsa­ze­ní. Tato horo­ro­vá kome­die něko­lik svět­lej­ších oka­mži­ků a dob­rých hlá­šek, ale to je tak vše. Přiznám se, že během sle­do­vá­ní fil­mu, jsem měl něko­li­krát nutká­ní ho vypnout a jít radě­ji na piv­ko. 

Což o to, Kristy Swanson se mi líbi­la i bez svých sili­ko­no­vých vylep­še­ní, ale pře­ce jenom na mě udě­la­la mno­hem vět­ší dojem svý­mi fot­ka­mi v časo­pi­su Playboy, než­li zde. Přitom jas­ně pat­ři­la k tomu nej­lep­ší­mu, co nám Buffy vůbec moh­la nabíd­nout. Sexy taneč­ky roz­t­les­ká­va­ček měli mno­hem lep­ší cho­re­o­gra­fii, než­li samot­né akč­ní sou­bo­je. Chvílemi jsem si mys­lel, že si reži­sér pozval ban­du ochot­ní­ků a ti mu za párek a pivo před­ved­li své vystou­pe­ní. Byl to hnus, to vám povím! Neočekával jsem žád­né závrat­né „digi­tál­ní“ orgie, ale tenhle pod­prů­měr­ný shit se mi váž­ně hnusil.
Donald Sutherland a Rutger Hauer tu byli spí­še do počtu, ale i přes malý pro­stor doká­za­li ale­spoň tro­chu pozved­nout úro­veň herec­kých výko­nů ostat­ních zúčast­ně­ných. Pokud tedy nepo­čí­tám lama­če dív­čích srd­cí (Luke Perry), kte­rý se jim ale­spoň čás­teč­ně doká­zal vyrov­nat. To Hilary Swank před­ved­la snad nej­hor­ší výkon své kari­é­ry a osob­ně jsem si straš­ně přál, aby zdech­la mezi prv­ní­mi. Buffy the Vampire Slayer tak abso­lut­ně nedo­ká­za­la napl­nit mé oče­ká­vá­ní a jsem straš­ně rád, že jsem seri­ál viděl dří­ve než film, pro­to­že kdy­by tomu bylo nao­pak, tak jsem se k němu v živo­tě nedo­stal. 

Hodnocení:
30%


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,59149 s | počet dotazů: 270 | paměť: 72215 KB. | 22.05.2024 - 03:41:36