Kritiky.cz > Horory > Jian gui 10 (2005)

Jian gui 10 (2005)

rp Jian gui 10 2005.jpg
rp Jian gui 10 2005.jpg
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Bratři Pangové a jejich smy­sl pro humor...
Pětice přá­tel se roz­hod­ne oko­ře­nit svůj bez­sta­rost­ný život a tak si začnou vyklá­dat stra­ši­del­né his­tor­ky. Většinou jde jen o nesmy­sl­né blá­bo­ly, ale Chongkwai se roz­hod­ne vytáh­nout své „eso z ruká­vu“ a uká­že přá­te­lům kni­hu, kte­rou před nedáv­nem zakou­pil. Jde vlast­ně o tako­vou pří­ruč­ku, kte­rá obsa­hu­je deset způ­sobů, jak navá­zat kon­takt s duchy. Zpočátku si z toho všich­ni děla­jí legra­ci, ale jen do chví­le, kdy s nimi sku­teč­ně navá­ží kon­takt duše zemře­lých. Navíc během sean­ce v lese jeden z nich zmi­zí a ostat­ní pro­puk­nou pani­ce. Od té chví­le se totiž ostat­ní stá­va­jí ter­čem klet­by, kte­rou na ně uva­lil zlo­my­sl­ný pro­dej­ce kni­hy…

Český název: Oko 3
Režie: Danny Pang, Oxide Chun Pang
Rok výro­by: 2005
Délka: 86 min
Země: Hong Kong / Thajsko
Alternativní název: Gin gwai 10
Hrají:
Ray MacDonald...(Chongkwai)
Bo-lin Chen...(Tak / Ted)
Isabella Leong...(April)
Yu Gu...(Gofei)
Kate Yeung...(May)
...a dal­ší
Když se vzpo­me­ne horor Oko, vět­ši­na horo­ro­vých fanouš­ků si jis­tě vzpo­me­ne pře­de­vším na asij­ský ori­gi­nál, nebo jeho poz­děj­ší ame­ric­ký rema­ke. Nicméně tato série nám nabíd­la ješ­tě dvě pokra­čo­vá­ní, jejichž kva­li­ta však měla sestup­nou ten­den­ci. V tom­to dal­ším (již tře­tím) díle už mle­li brat­ři Pangové váž­ně z posled­ní­ho. Po dějo­vé strán­ce se to nemů­že ničím rov­nat obě­ma pře­de­šlým dílům, pro­to­že troj­ka s nimi kro­mě krát­kých šotů nemá vůbec nic spo­leč­né­ho. Spíše by se dalo říci, že se oba reži­sé­ři roz­hod­li stvo­řit paro­dii na sebe samot­né (svou před­cho­zí tvor­bu). A nevím zda jejich kome­di­ál­ní pří­stup, byl tím pra­vým oře­cho­vým.
Těch deset mož­nos­tí jak vidět duchy, se však poda­ři­lo tvůr­cům nato­čit ale­spoň z čás­ti dob­ře a někte­ré vypa­da­jí solid­ně. Taneční sou­boj pat­ří k tomu nej­lep­ší­mu, co je zde mož­né spat­řit. Jinak mě však herec­ké výko­ny moc nepře­svěd­či­li. Jde o hod­ně prů­měr­nou horo­ro­vou kome­dii, kte­rou od špat­né­ho hod­no­ce­ní zachrá­ni­lo jen něko­lik svět­lej­ších (humor­ných) chvi­lek, jinak by se plá­ca­la v odpad­ních vodách. Tedy ale­spoň tak to vidím já.
Atmosféra nám sice i zde nabíd­ne něko­lik děsi­vých momen­tů, ale těch je tu oprav­du jako šafrá­nu. Oproti před­cho­zím dílům se mi však líbil samot­ný začá­tek, kte­rý pří­jem­ně navna­dil. Ono vymí­tá­ní posed­lé ženy bych zařa­dil mezi zla­tý hřeb veče­ra. Oproti tomu konec nestál ani za zlá­ma­nou gre­šli. Souboj dvou postav se zástu­pem zlo­my­sl­ných duší radě­ji ani nechci komen­to­vat. To muse­li Pangové váž­ně kles­nout až tak hlu­bo­ko? Příště ať se radě­ji vyhnout natá­če­ní horo­ro­vých kome­dií, pro­to­že jim to evi­dent­ně vůbec nejde! Nebýt těch něko­li­ka svět­lej­ších (humor­ných) momen­tů, šel bych s hod­no­ce­ním mno­hem níž.
Hodnocení:
sla­bých 50%

Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,76561 s | počet dotazů: 265 | paměť: 72128 KB. | 14.05.2024 - 05:27:34