Kritiky.cz > Horory > Nope (2022)

Nope (2022)

rp Nope 2022.jpg
rp Nope 2022.jpg
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Co se to skrý­vá v mra­cích? Jordan Peele se ten­to­krát do mého vku­su moc netre­fil…

Na odlehlém ran­či cho­vá rodi­na Haywoodových koně, nejen pro fil­mo­vé úče­ly. Jednoho dne však za podiv­ných okol­nos­tí zemře otec Otis. Doslova z nebe spad­ne něko­lik před­mě­tů a on jim bohu­žel stál v ces­tě. Zdrcený OJ a jeho sest­ra Em se sna­ží se ztrá­tou vyrov­nat, stej­ně jako s těž­kou finanč­ní situ­a­cí, ve kte­ré se ranč nachá­zí. To však není jejich nej­vět­ší pro­blém. Tím se uká­že býti podiv­ný mrak, kte­rý zůstal nehyb­ně stát na jejich pozem­kem. Skrývá se v něm cosi zlo­věst­né­ho, cosi co roz­hod­ně nepo­chá­zí z naší pla­ne­ty. Sourozenci se roz­hod­nou zís­kat důka­zy o UFO, ovšem netu­ší, že zane­dlou­ho budou muset bojo­vat o holý život a nejen o ni. Tento „nezva­ný host“ totiž nemá zrov­na přá­tel­ské úmys­ly… 

Český název: Nene

Režie: Jordan Peele

Rok výro­by: 2022

Délka: 130 min

Země: USA

 

Hrají:

Daniel Kaluuya...(OJ Haywood)

Keke Palmer...(Emerald Haywood)

Brandon Perea...(Angel Torres)

Michael Wincott...(Antlers Holst)

Steven Yeun...(Ricky „Jupe“ Park)

Keith David...(Otis Haywood Sr.)

...a dal­ší


Jordan Peele točí hod­ně zvlášt­ní fil­my, ale ten­to­krát se bohu­žel moc netre­fil do mého vku­su. Filmy s mimo­zem­skou téma­ti­kou zrov­na moc nemu­sím (nepočítám-li Predátora či Vetřelce), UFO pří­mo nesná­ším a tady náš tajem­ný záhad­ný návštěv­ník ukry­tý v mra­ku, taky nějak extra záživ­ný nebyl. Stopáž byla doslo­va smr­tí­cí, navíc je tu dost hlu­chých a nud­ných míst. Několikrát jsem se při­sti­hl, jak ner­vóz­ně poku­ku­ji po časo­mí­ře a někde v hlou­bi duše čekám, že už to koneč­ně skon­čí. Samotný závěr byl zají­ma­vý, ale i tak jsem z toho­to fil­mu spí­še zkla­ma­ný.

 

Několik ved­lej­ších linek – zvláš­tě ta s vraž­dí­cí opi­cí se mi ale líbi­la. Zaujal i samot­ný tajem­ný úvod a herec­ké výko­ny sou­ro­ze­nec­ké dvo­ji­ce, taky neby­li vylo­že­ně špat­né. Jenomže té nud­né omáč­ky oko­lo tu bylo sak­ra moc. Nekonal se ani žád­ný solid­ní masa­kr (jas­ně o tom to neby­lo), ale když už ten tvor zabil tolik lidí, nedo­ká­zal jsem se pros­tě spo­ko­jit s před­po­top­ný­mi tri­ky jeho trá­vi­cí­ho trak­tu. To už ten krva­vý déšť či vír pus­to­ší­cí kra­ji­nu a dům mě doká­za­li zaujmout víc.

 

Zatím jsem od toho­to reži­sé­ra viděl tři fil­my a ten­to byl po všech strán­kách nej­slab­ší. No nic ško­da, měl jsem tedy vět­ší oče­ká­vá­ní, než se mi nako­nec dosta­lo. To ovšem nezna­me­ná, že bych na toho­to tvůr­ce zane­vřel. Jistý poten­ci­ál v sobě má a tře­ba se mu v dal­ším fil­mu zase pove­de zís­kat v mých očích plu­so­vé body. Takhle to ale bohu­žel nevi­dím ani na prů­měr­né ohod­no­ce­ní.


Hodnocení:

40% 


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,34536 s | počet dotazů: 266 | paměť: 72199 KB. | 17.05.2024 - 03:28:33