Pro všechny, kdo mají rádi kurkumu a chtějí s touto jedinečnou surovinou v kuchyni pracovat o něco víc, než s ní čas od času posypat rýži se zeleninou, je tu Kurkumová kuchařka. Díky této knize můžete vyzkoušet množství zajímavých a originálních receptů. Nejeden čtenář navíc jistě ocení i fakt, že kurkuma je velmi prospěšná pro naše zdraví. S touto knihou tedy budete mít pocit, že vařením děláte i něco pro sebe.
Kurkumová kuchařka začíná úvodem, ve kterém se dozvíte množství zajímavých informací o této jedinečné surovině a zároveň i několik praktických rad. Mimo jiné třeba co dělat, když vám od kurkumy zežloutne nádobí. V kuchařce naleznete celkem 53 receptů na pokrmy i nápoje, které jsou doplněny o fotografie. Každý recept je velmi srozumitelně a jednoduše popsán, takže pokud se budete držet přesně návodu, určitě nemůžete jídlo pokazit. Na druhou stranu ale také musím poznamenat, že ve většině receptů jsou kromě kurkumy dost často zastoupené i jiné na české poměry exotičtější ingredience, které většina lidí asi nemá běžně ve špajzu. Počítejte tedy s tím, že budete muset na recepty shánět věci typu hořčičný prášek, avokádový olej či asafoetidu, což by mohlo kdekoho odradit. Určitě tedy uděláte dobře, když si kuchařku a recepty v ní obsažené nejprve pročtete a zjistíte si předem, co všechno je potřeba před samotným vařením jídla nakoupit.
V závěru je jako příjemný bonus několik receptů na přípravky pro vaši krásu. Nechybí například návod na pleťovou masku či peeling.
Tato kuchařka rozhodně zpestří váš jídelníček a vařit podle ní může i úplný začátečník. Na své si navíc přijdou příznivci slaných i sladkých pokrmů. Pokud se tedy nebojíte zkoušet nové a netradiční věci, pak je tato Kurkumová kuchařka rozhodně pro vás.