Kritiky.cz > Horory > Cabin Fever 2: Spring Fever (2009)

Cabin Fever 2: Spring Fever (2009)

rp thumbCoverMain.jpeg
rp thumbCoverMain.jpeg
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Studenti Springfieldské střed­ní ško­ly jsou na matu­rit­ním večír­ku naka­že­ni zákeř­ným virem, kte­rý z nich brzy udě­lá krva­vou fašír­ku.

Armáda i poli­cie si mys­le­li, že se jim poda­ři­lo zne­škod­nit zákeř­ný virus, když zastře­li­li posled­ní pře­ži­vší v les­ní cha­tě. Jenže jed­no­mu z nich se pře­ce jenom poda­ři­lo unik­nout. Všichni však jak­si pře­hléd­li kon­ta­mi­no­va­nou vodu, kte­rá se díky vodo­vod­ní­mu potru­bí dostá­vá do míst­ní stá­čír­ny pit­né vody. Jedna ze zási­lek se dostá­vá do neda­le­ké střed­ní ško­ly ve Springfieldu, kde se zrov­na schy­lu­je k matu­rit­ní­mu ple­su. Ke smů­le všech nadr­že­ných stu­den­tů si toho všim­ne spe­ci­ál­ní vojen­ské koman­do, kte­ré má za úkol eli­mi­no­vat všech­ny žijí­cí sub­jek­ty, aby se virus dále nemohl šířit. Dva kama­rá­di John a Alex, kte­ří původ­ně ani na ples jít nechtě­li, tak zůstá­va­jí spo­leč­ně s ostat­ní­mi uvěz­ně­ni ve škol­ní budo­vě, kde prá­vě vypuklo hoto­vé peklo. U vět­ši­ny zná­mých se totiž začí­na­jí pro­je­vo­vat znám­ky naka­že­ní, všu­de stří­ká krev, jsou sly­šet nářky a lidé umí­ra­jí jeden po dru­hém. Když už je neza­bi­je virus, tak jejich trá­pe­ní ukon­čí smr­tí­cí kul­ka. Oba přá­te­lé se roz­hod­nou za kaž­dou cenu dostat ven z budo­vy a spo­leč­ně s kama­rád­kou Cassie na ně čeká ces­ta plná nástrah a utr­pe­ní.

Režie: Ti West
Rok výro­by: 2009
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Rider Strong ... (Paul)
Alexi Wasser ... (Cassie)
Noah Segan ... (John)
Giuseppe Andrews ... (zástup­ce šeri­fa Winston)
Rusty Kelley ... (Alex)
... a dal­ší

Po sed­mi letech vznik­lo pokra­čo­vá­ní zná­mé­ho Rothova fil­mu Cabin Fever, kte­ré však roz­hod­ně nespl­ni­lo oče­ká­vá­ní a u divá­ků doce­la poho­ře­lo. Do reži­sér­ské­ho křes­la use­dl dnes již ne tak nezná­mý Ti West, kte­rý měl v té době na svém kon­tě již dva fil­my. Film však pojal opro­ti své­mu před­chůd­ci zce­la odliš­ným způ­so­bem a já měl po celou dobu dojem, že sle­du­ji hod­ně prů­měr­nou horo­ro­vou kome­dii. Přitom začá­tek dával nadě­ji, že by to moh­la být i důstoj­ná podí­va­ná. Když se na scé­ně obje­vil Paul (pře­ži­vší z prv­ní­ho dílu) srd­ce mi rados­tí zaple­sa­lo, ale pochví­li mi bylo jas­né, že to byl jen chyt­rý tah, jak nalá­kat fanouš­ky prv­ní­ho dílu.

Stejný dojem jsem měl i při úvod­ní a závě­reč­né ani­ma­ci, kte­ré se pánům tvůr­cům sku­teč­ně poved­ly a zce­la jis­tě pat­ří k tomu nej­lep­ší­mu co je zde k vidě­ní. Sice nejde o nic ori­gi­nál­ní­ho, ale vyob­ra­ze­ní ces­ty, jak se náka­za dosta­la až do ško­ly a poslé­ze i dále bylo zábav­né, tref­né a dokon­ce i sluš­ně zvlád­nu­té po výtvar­né strán­ce. Ani chvil­ku jsem se u ní nenu­dil a je jen ško­da, že tako­vých pasá­ží tam neby­lo o něco víc. Zcela urči­tě by to zved­lo cel­ko­vou kva­li­tu toho­to sním­ku. Pak již při­chá­zí na scé­nu náš sta­rý zná­mý zástup­ce šeri­fa, kte­rý se rov­něž chvil­ku obje­vil i v jed­nič­ce. Jeho hláš­ky pat­ří ke zla­té­mu hře­bu veče­ra a já toho bláz­na váž­ně žral. Jeho roz­ho­vor s řidi­čem auto­bu­su je pros­tě neza­po­me­nu­tel­ný, stej­ně jako posled­ní věta noč­ní­ho hlí­da­če.

Co se atmo­sfé­ry týče je to však již o dost hor­ší. Přestože se ve fil­mu obje­vi­la spous­ta krve, bolá­ků, upad­lých neh­tů, zubů a zvrat­ků, tak já se u těch­to scén moc neba­vil. Pokud tedy nepo­čí­tám scé­nu z bazé­nu, nebo moče­ní do pun­če. Podobných špe­ků tu bylo doce­la dost a to je taky asi jedi­ný důvod proč jsem to nevy­pnul už v polo­vi­ně. Po humor­né strán­ce totiž toho moc vyčíst nelze, mís­ty byl sice ten­to kou­sek trap­ný až moc, ale když už vás nemů­že vystra­šit, tak vás ale­spoň troš­ku poba­ví. Po strán­ce horo­ro­vé je to však již mno­hem hor­ší. Ti kdo zde oče­ká­va­li podob­né nechut­nos­ti, jako tomu bylo minu­le, tak budou veli­ce zkla­má­ni. West totiž v žád­ném pří­pa­dě nedo­sa­hu­je Rothových kva­lit a jeho gumo­vé scé­ny s cir­ku­lár­kou a svá­řeč­kou pole­ka­jí mož­ná tak malé bato­le.

Rovněž herec­ké výko­ny vět­ši­ny akté­rů jsou mini­mál­ně o dvě tří­dy hor­ší, než tomu bylo u jejich před­chůd­ců. Místy jsem si při­pa­dal, že se dívám spíš na něja­kou tee­nager­skou kome­dii než na horor. Nejsou zde sice žád­ní šam­pó­ni ani kdo­ví­ja­ké kra­sa­vi­ce, ale jejich tra­gic­ký pro­jev byl spí­še k plá­či než­li k smí­chu. Tento film si urči­tě nepři­dám k mým oblí­be­ným a bude hod­ně dlou­ho trvat, než si jej zno­vu pus­tím. Docela mě tak mrzí, že se tvůr­cům nepo­da­ři­lo ani z polo­vi­ny vyu­žít poten­ci­ál, kte­rý jim zane­chal ote­vře­ný konec z jed­nič­ky.

Hodnocení:
40%


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,70670 s | počet dotazů: 258 | paměť: 72172 KB. | 15.05.2024 - 22:31:56