
Letní počasí přímo volá po vysedávání pod širou oblohou při zapadajícím slunci. Ať už se vydáte na piknik, na terasu, nebo na balkon, vždy to bude chtít delikatesu ke sklence něčeho osvěžujícího. Připravte si ji během pěti minut.
Dejte hermelínu styl. Upusťte od nakládání a připravte delikatesu, která se bude perfektně hodit k vínu, pivu i cideru. Stačí jen pár surovin a vykouzlíte pohoštění, za které vás všichni pochválí.
Hermelín plněný sušenými rajčaty a ořechy
Na 1 hermelín budete potřebovat: 1 větší hermelín nebo camembert, 2 lžičky másla, 1 celé sušené rajče, 1 lžíci nadrobno pokrájených pekanových ořechů, ? lžičky najemno pokrájeného česneku
Postup: Hermelín podélně rozřízněte a z obou polovin vydlabejte lžičkou vnitřek. Nechte okraje silné asi 1 cm. Vydlabanou část vložte do misky a s máslem ji rozmačkejte vidličkou. K sýrové hmotě pak přidejte nadrobno pokrájené sušené rajče, ořechy a česnek a důkladně promíchejte.
Vydlabané části sýra zaplňte směsí, přitiskněte k sobě, zabalte do fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočívat.
Plněný sýr servírujte rozkrájený na osminky s kousky pečiva.
Článek je součástí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaření, trendy...