Iveta Fabešová si vydobyla své pevné místo na českém cukrářském nebi. Každý milovník sladkého by si rád dal cokoliv z její cukrářské dílny. Ne všichni mají to štěstí, že se mohou stavit na kávu a dortík osobně a právě pro ně je určena kniha Vše sváteční, která láká k vlastním pokusům s pečením.
Iveta Fabešová se tentokrát nechala inspirovat léty prověřenými recepty jedné z našich nejslavnějších kuchařek a cukrářek Marie Janků Sandtnerové a jejím receptům vdechla moderní ráz. Nečekejte však náhradu ve stylu raw, sugar feee,.. V hlavních rolích opět najdeme mouku, máslo, cukr, vejce a ověřené postupy, které fungovaly a fungovat budou i nadále.
Pro lepší orientaci je kniha rozdělena do čtyř kapitol a už názvy samotné lákají k ochutnání. Nesbíhají se vám sliny, když si čtete o Lanýžích, cukrovích do košíčků a likérech? Co takhle Rohlíčky, chlebíčky a dezerty k obědu? Nelze vynechat ani Krémové cukroví a co teprve královská disciplína Dorty a košíčky? Samozřejmostí pak jsou ilustrace u každého receptu a obrazový obsah na závěr, pokud byste chtěli sladkost k pečení vybírat na základě fotografií.
Kromě podrobného receptu v klasickém pořadí seznam surovin a postup v knize najdeme i tipy od Ivety Fabešové pro ještě lepší výsledek.
Pečení podle této knihy není pro úplné začátečníky, kteří si netroufnou ani na perníčky, ale na druhou stranu nemusíte mít výuční list v oboru cukrář, abyste si dokázali cukroví upéct. Některé postupy však vyžadují určitou znalost a zkušenost. Jak vypadá nabobtnaná želatina, máslo ušlehané do pěny,…? Zkušenější ví a ti méně zkušení budou muset začít pozvolna. Velkým plusem je, že pro pečení nepotřebujete žádné těžko sehnatelné ingredience, stroje nebo pomůcky. Vše pohodlně seženete v každém obchodě.
Kdo chce do svého pečícího repertoáru zařadit novinky, ale zase nemá odvahu se nijak významně odchýlit od lety předávané klasiky, čte Vše sváteční správně. Čtenáři zde najdou inspiraci buď pro své vlastní výrobky nebo pro návštěvu Prahy a Werichovy vily, kde Iveta Fabešová aktuálně provozuje svoji cukrárnu.
29. května 2023 Vraní oko Královna současné české krimi, Michaela Klevisová, přichází s další novinkou. Horká stopa tentokrát povede do mokřadů v odlehlé části republiky mezi nadšené ornitology a bylinkářky. […] Posted in Recenze knih
1. února 2017 Hepzibah - Sie holt dich im Schlaf (2010) Markéta Frösslová coby německá čarodějnice žádá krvavou pomstu za svou smrt! Když Kirsten dostane podivný email od neznámého odesílatele, je to pro ní doslova šok. Píše se v něm […] Posted in Horory
20. dubna 2024 Qian xing
Jason Kwan mě potěšil svou prvotinou Chasing the Dragon, tak jsem mu dal šanci, když má zde samé hongkongské veterány, které je radost vidět pohromadě. Dějově je to sice klišé máme tu […] Posted in Krátké recenze
10. dubna 2007 Spider-Man 3 - Když se z koutů snášejí černé pavučiny… Chtěl bych začít stejně jako posledně (vyplivnutím počtu protivníků, kteří zkříží Parkerovi cestu), ale nemohu. Noc co noc bych se probouzel orosen potem, stíhaly by mě výčitky svědomí, […] Posted in Filmové premiéry
4. července 2023 Bod obnovy
Sci-fi? České? A takhle dobré? Bod obnovy je neuvěřitelně uspokojivým snímkem, který i přes několikero omývaných klišé diváka vtahuje do děje bez sebemenšího problému. Samozřejmě to […] Posted in Krátké recenze
2. ledna 2023 Ateliér Rosen - Modistky z Tržní uličky Máte rádi romány Anne Jacobsové alias Marie Lamballe? Chcete zažít neskutečný příběh zakázané lásky a věrného přátelství? Pokud ano, tak právě vám je určena novinka s názvem Ateliér Rosen […] Posted in Recenze knih
Nejnovější komentáře