Kritiky.cz > 2024 > Leden > 05

Il Boemo: Fascinující pohled na život hudebního génia Josefa Myslivečka s výrazným důrazem na jeho neodolatelnou hudbu

Film Petra Václava o pozoruhodném hudebním skladateli druhé poloviny 18. století Josefu Myslivečkovi je výjimečný už tím, kolik prostoru v něm má nádherná hudba tohoto skladatele (ve výjimečné interpretaci souboru Collegium 1704).... Read more »

Tragický konec talentovaného herce: Život a odkaz Christiana Olivera

Dne 3. března 1972 se v Celle narodil Christian Oliver, který vyrostl ve Frankfurtu nad Mohanem. Jeho herecká kariéra začala v Německu, kde získal pozornost díky filmu „Bomby pod Berlínem“. Širší veřejnosti... Read more »

Diane Keaton: Cesta od Broadwaye k legendě filmového plátna a její nezapomenutelné role v dílech Woodyho Allena a Franca Coppoly

Diane Hallová (která si změnila příjmení na dívčí jméno své matky Keatonové, protože jistá Diane Hallová již byla členkou herecké asociace) studovala herectví na Santa Ana College, ale pak... Read more »

Bradley Cooper a Lady Gaga: Cesta k autentičnosti ve filmu Zrodila se hvězda

Bradley Cooper prohlásil, že to byla Lady Gaga, kdo ho přesvědčil, aby ve filmu Zrodila se hvězda (2018) zpívali naživo. Gaga řekla, že nesnáší sledování filmů, kde herci nesynchronizují... Read more »

Doručovací služba čarodějky Kiki: Příběh Kokoro inspirovaný evropskými městy a výjimečným uměleckým procesem

„Doručovací služba čarodějky Kiki“ (1989) se odehrává v alternativní Evropě 50. let, kde nikdy nedošlo k 1. a 2. světové válce. Režisér Hayao Miyazaki se nechal slyšet, že fiktivní město Kokoro má jednu stranu na... Read more »

REVENANT Zmrtvýchvstání: Filmová orgie surového přežívání a vizuálního skvostu s výrazným hereckým obsazením

Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) patřil mezi zručné stopaře, který který mimo jiné pomáhal britským lovcům na území Ameriky. Při jedné takové výpravě však jeho skupinu napadne jednotka domorodců, kteří zmasakrují... Read more »

Osmý div světa: Příběh lidstva (1957) – Fantastický pohled do historie s nečekaným obsazením a surrealistickým příběhem mimozemského tribunálu

„Příběh lidstva“ (1957) byl ambiciózní projekt producenta, režiséra a scenáristy Irwina Allena; fantasy film o mimozemském tribunálu, který přezkoumává historii lidstva a rozhoduje, zda zasáhnout, když vědci na Zemi vytvoří superbombu a pravděpodobně... Read more »

James Bond: Pták Západní Indie a nevědomý dar Ian Fleminga

Ian Fleming, který byl vášnivým pozorovatelem ptáků žijícím na Jamajce, znal knihu ornitologa Jamese Bonda „Ptáci Západní Indie“ a v roce 1953 vybral jméno jejího autora pro hrdinu filmu „Casino Royale“,... Read more »

Jacob Grimm a filmový projekt ‚Tom Thumb‘ od George Pala: Cesta od nápadu po úspěšnou dojnu krávu

George Pal řekl, že nápad natočit film podle pohádky bratří Grimmů „Tom Thumb“ dostal na konci 40. let, když pro Paramount natáčel Puppetoons. V červnu 1947 oznámil, že tento film natočí... Read more »
Stránka načtena za 3,35023 s | počet dotazů: 170 | paměť: 31991 KB. | 18.10.2024 - 09:13:45