Kritiky.cz > Recenze > Black Books

Black Books

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Milujete brit­ský Humor? Milujete Sitcomy? Tak vtom pří­pa­dě upře­te veš­ke­rou pozor­nost na seri­ál Black Books. Dnes již kul­tov­ní sit­com z pro­stře­dí knih­ku­pec­tví, v kte­rém by maji­tel Bernard Black radě­ji niko­ho nevi­děl. Místo pro­dá­vá­ní knih si ten­to cinic­ký Ir radě­ji popí­jí vínko,neustále kou­ří a nadá­vá, a všech­nu tíhu vede­ní knih­ku­pec­tví hází na jeho kole­gu Mannyho.

Seriál black Books se točí hlav­ně kolem ústřed­ní dvo­ji­ce Bernarda a Mannyho, dále se sni­ma flá­ká jejich kama­rád­ka Fran. Všech osm­náct epi­zod je napl­ně­no not­nou dáv­kou brit­ské­ho humo­ru, spous­ty gagů. Za zmín­ku sto­jí výkon Dylana Morgana coby Bernarda Blacka, jeho výkon dodá­vá tomu­tu sit­co­mu geni­a­li­tu. I Bill Bailey coby Manny nepo­zůstá­vá za výko­nem Morgana a spo­leč­ně tvo­ří neu­vě­ři­tel­né duo. Celý seri­ál nemá kon­krét­ní pří­běh, jed­not­li­vé díly jsou zalo­že­ny na scén­kách. Už to tak bývá, že u sit­co­mů je pár dílů z mno­ha slab­ších než ostat­ní i zde je ten­to pří­pad, ale i tak se ve vět­ši­ně pří­pa­dech bude­te popa­dat za bři­cho. Vidět opi­lé­ho maji­te­le knih­ku­pec­tví nadá­vat či mlá­tit své zákaz­ní­ky, učit spo­leč­ně se svým kole­gou číst mafi­á­na, vytvá­řet pohád­ku pro děti, to může­te oprav­du jen zde, a mys­lím, že to sto­jí za to.

Autor seri­á­lu Graham Linehan, kte­rý má za sebou tako­vé kla­si­ky jako tře­ba Big tra­in ( Velkovlak) a nebo nověj­ší, také dosti pove­de­ný sit­com IT Crowd je někte­rý­mi pova­žo­ván za zachrán­ce brit­ských sit­co­mů. Seriál BB je roz­dě­len na tři serie po šes­ti dílech, i vtom­to pří­pa­dě může­me mlu­vit o malém počtu dílů při kva­li­tě toho­to seri­á­lu.

Seriál potě­ší fanouš­ky brit­ské­ho humo­ru a nejen je. Opravdu výteč­ný sit­com, kte­rý sto­jí za shléd­nu­tí. Ústřední tro­ji­ce spo­lu­pra­cu­je výbor­ně a to celé vytvá­ří jeden z nej­lep­ších sit­co­mů.

Naše hod­no­ce­ní: 

10

Vložil Petr Kureš, 10. Září 2008 - 18:11


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

Tento článek napsal redaktor již zaniklého webu PlayAll.cz
Na Kritiky.cz umístěno se svolením majitele webu v době uveřejnění článku.

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,14477 s | počet dotazů: 260 | paměť: 72126 KB. | 14.05.2024 - 10:21:55