Kritiky.cz > Horory > Antiviral (2012)

Antiviral (2012)

rp affiche antiviral 2012 3.jpg
rp affiche antiviral 2012 3.jpg
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Chcete oku­sit nový trend na „vlast­ní kůži“? Nechte si vpích­nout virus nemoc­né celebri­ty a bude­te jí zas o kou­sek blí­že. Nebo spíš blí­že k smr­ti…

Drogy a alko­hol už ve svě­tě nefr­čí. Nyní hýbe svě­tem nový „feno­mén“ injek­ce s živý­mi viru­sy zís­ka­ný­mi od nemoc­ných celebrit. Lidé všech věko­vých kate­go­rií se můžou po tom­to žha­vém zbo­ží doslo­va zbláz­nit a spe­ci­a­li­zo­va­né kli­ni­ky rýžu­jí nekřes­ťan­ské pení­ze. Pro jed­nu tako­vou pra­cu­je i mla­dý Syd, kte­rý ve svém obo­ru pat­ří mezi špič­ky. Má však rov­něž sla­bost pro „kra­de­ní“ vzor­ků a díky tomu se ocit­ne ve smr­tel­ném nebez­pe­čí. Nevědomky si pích­ne prud­ce nakaž­li­vý a nevy­lé­či­tel­ný virus. Svůj čin začne vel­mi brzy poci­ťo­vat doslo­va na vlast­ní kůži a sna­ží se najít řeše­ní, jak se vylé­čit. Díky tomu začne poma­lu pood­krý­vat špi­na­vou hru v kon­ku­renč­ním boji na trhu.

Režie: Brandon Cronenberg
Rok výro­by: 2012
Délka: 108. min
Země: Kanada
Hrají:
Caleb Landry Jones ………………..(Syd March)
Sarah Gadon ……………………….(Hannah Geist)
Joe Pingue …………………………(Arvid)
Malcolm McDowell ………………..(Dr. Abendroth)
Douglas Smith ………………………(Edward Porris)
…a dal­ší

Jde o prv­ní reži­sér­ský debut mla­dé­ho Cronenberga, kte­rý se tak roz­ho­dl jít v otco­vých šlé­pě­jích. Po dvou krát­ko­me­tráž­ních sním­cích to ris­kl a nato­čil celo­ve­čer­ní film. Jeho dílo však vyvo­la­lo mezi divá­ky dost roz­po­ru­pl­né reak­ce, pro­to­že mno­zí zača­li ihned srov­ná­vat a dej­me si ruku na srd­ce, syn zatím kva­lit své­ho otce nedo­sá­hl ani z polo­vi­ny. Po horo­ro­vé strán­ce je to vel­mi cha­bé, ale fan­do­vé scifi-fantasy žán­ru by si snad moh­li při­jít na své. Atmosféra je tu mís­ty oprav­du na dob­ré úrov­ni a přes­to­že nejsem zrov­na vel­kým milov­ní­kem podob­ně ladě­ných fil­mů, tak zde lze nalézt i něko­lik ori­gi­nál­ních prv­ků. První věcí co musím začí­na­jí­cí­mu reži­sé­ro­vi vytknout je výběr hlav­ní­ho „hrdi­ny“, kte­rý mi byl kraj­ně nesym­pa­tic­ký a zhru­ba od polo­vi­ny fil­mu jsem se těšil, že umře oprav­du kru­tou smr­tí, leč mar­ně.
Nápad s píchá­ním virů a kupo­vá­ním „masa“ z buněk celebrit vypa­dal zpr­vu slib­ně (pení­ze bych do toho urči­tě nevra­zil), jen­že postu­pem času až na pár svět­lej­ších oka­mži­ků, jsem se začal dost nudit, pro­to­že tem­po naby­lo oprav­du hle­mýž­dích roz­mě­rů. Zpočátku se mi doce­la pro­ti­vi­lo pro­stře­dí kli­ni­ky, kde se ode­hrá­vá doce­la vel­ká část děje, pro­to­že moc nemám rád ony „bílé“ míst­nos­ti, ale když jsem se podí­val na roz­po­čet, se kte­rým musel Brandon vyjít, tak se není ani čemu divit. Docela bych si tipnul, že vět­ši­nu z těch tří mega musel dát na výpla­tu Malcolma McDowella. Možná se ple­tu, ale zby­tek osa­zen­stva to byli jen dru­ho­řa­dí her­ci, kte­ří nic svě­to­bor­né­ho nepřed­ved­li. 
Musíme mu dát čas a snad jed­nou nato­čí něco pořád­né­ho. Když už si totiž píše i sám scé­ná­ře, měl by více zapra­co­vat na atmo­sfé­ře – pokud tedy i nadá­le chce věno­vat svou pozor­nost na horo­ro­vý žánr. Bez ní to totiž bude mít v této fil­mo­vé oblas­ti a hlav­ně u divá­ků dost těž­ké. Dále by si měl dát zále­žet na herec­kém obsa­ze­ní a hlav­ně se vyva­ro­vat zdlou­ha­vým a nud­ným pasá­žím o ničem. Těch tu bylo totiž požeh­na­ně. Takže ve finá­le budu hod­no­tit oprav­du jen prů­měr­ně a to jsem se dost roz­mýš­lel, jest­li nepů­jdu s pro­cen­ty ješ­tě dolů. Myslím, že už se na to zno­vu nepo­dí­vám.

Hodnocení:

50%


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,47599 s | počet dotazů: 258 | paměť: 72196 KB. | 15.05.2024 - 22:28:54