Mikulášský průvod už opustil náš byt a nyní je na čase se zamyslet nad tím, jaké dobroty přichystáme na Vánoce. Tyto krásné svátky jsou spojené s vůní jehličí, františků, cukroví a zní z nich cinkání zvonečků, rampouchů a vánočních ozdob.
Publikace Marie Janků-Sandtnerové nás provede přípravou svátečních pochoutek od vánočky, pudingu, dortů a cukroví po nejrůznější polevy, nepečené dobroty, likéry i punče.
Využijeme čokoládu, ořechy, mák, datle, jablka, fíky, med, vanilku, mandle, kaštany i marcipán. Je zde také recept na tradiční perníkovou chaloupku, oblíbené mlsání pro děti. První vydání tohoto skvostu českých kuchařek spatřilo světlo světa v roce 1929, po němž následovalo několik vydání dalších. Praktický je slovníček pojmů, protože některé výrazy už dnes nepoužíváme.
Recepty této odborné učitelky jsou prověřené časem a dýchají nostalgií. Snad právě proto nás z nich ovane pravé kouzlo tradičních svátků klidu a míru.
Nechť nám tedy chutná vše, co upečeme a vytvoříme.
Autor: Marie Janků-Sandtnerová
Název: Vánoční pečení
- Nakladatel: XYZ
- Rozměr: 195 x 255
- ISBN: 978-80-7683-680-8
- Počet stran: 176
- Datum vydání: 7.11.2024
- EAN: 9788076836808
- Vazba: pevná vazba
- Jazyk: čeština
- Hodnocení: 80 %