Kritiky.cz > 2024 > Leden > 15

Temný detektivní thriller Temný případ od HBO – Když zločin zanechává stopy mystiky a psychopatický podpis

Stane se dost odpu­di­vá vraž­da, nezná­má hol­ka je nale­za­na nahá (a mrt­vá) u jaké­ho­si horo­ro­vě vyhlí­že­jí­cí­ho stro­mu s pra­po­div­ným paro­žím na hla­vě. A kolem se pova­lu­jí tako­vé zvlášt­ní, jako­by pohan­ské, sym­bo­ly vše­ho mož­né­ho.... Read more »

Sully: Zázrak na řece Hudson

Pamatujete na rok 2009, kdy v New Yorku na řece Hudson nou­zo­vě při­stá­lo leta­dlo s poško­ze­ný­mi moto­ry? Nikomu ze 155 ces­tu­jí­cích se teh­dy nic nesta­lo a to jen díky ducha­pří­tom­nos­ti a pro­fe­si­o­na­li­tě jed­no­ho člo­vě­ka.... Read more »

Žhavé výstřely: Za scénami letecké akce a komických perliček

Film „Žhavé výstře­ly“ je neza­po­me­nu­tel­nou paro­dií na žánr akč­ních fil­mů, kte­rá si nebe­re ser­vít­ky a při­ná­ší divá­kům neko­neč­nou řadu komic­kých momen­tů. V hlav­ní roli se před­sta­vu­je Charlie Sheen jako Topper Harley,... Read more »

Karlos: Za světlem reflektorů a za kulisami reality

Celovečerní doku­ment o jed­nom z feno­mé­nů dneška Karlosovi Vémolovi. Zápasy MMA se pohy­bu­jí na pome­zí spor­tu a zába­vy, fas­ci­nu­jí davy lidí, při­ta­hu­jí pozor­nost a plní strán­ky novin. Vémola je tím, kdo u nás pomá­hal tuto... Read more »

Nadčasová kariéra a multifunkční talent: Regina Kingová ovládá svět filmu jako herečka i režisérka

„Ve své kari­é­ře jsem se sna­žil být fle­xi­bil­ní a dělat od vše­ho tro­chu, což se mi osvěd­či­lo.“ Regina Kingová zača­la svou kari­é­ru v tele­viz­ním seri­á­lu „227“, násle­do­va­la role ve fil­mu „Boyz... Read more »

Lloyd Bridges: Cesta od nejtlustšího dítěte k legendě filmového plátna a hrdinovi Pobřežní stráže

V roce 1914 zís­kal Lloyd Bridges pohár pro vítě­ze v sou­tě­ži o nej­tlust­ší dítě, jejíž porot­ce, býva­lý pre­zi­dent William Howard Taft, si mys­lel, že Lloyd je stej­ně tlus­tý jako on. V... Read more »

Hra doopravdy - recenze

Herečce Kaley Cuoco (Teorie vel­ké­ho třes­ku) se na stre­a­mo­va­cí plat­for­mě Prime Video asi zalí­bi­lo, pro­to­že nece­lý rok a půl po roman­ti­ce říz­nu­té ces­to­vá­ním v čase Meet Cute s Petem Davidsonem při­chá­zí pro služ­bu... Read more »

Vinnetou a Old Shatterhand v údolí smrti

Vinnetou a Old Shatterhand v údo­lí smr­ti je wes­tern ze série němec­kých fil­mů Karla Maye z roku 1968, kte­rý reží­ro­val Harald Reinl. V hlav­ních rolích může­me vidět Pierra Brice a Lexe Barkera. V posled­ním... Read more »

Collateral: Příběh noční jízdy s vrahem ve městě andělů

Collateral nemá slo­ži­tý děj, zapekli­tou záplet­ku ani neod­ha­le­né tajem­ství. Tak proč se celá naše redak­ce chce na ten­to film dří­ve nebo poz­dě­ji vydat? Zkusme se na něj podí­vat… Zápletka... Read more »

Pýcha a předsudek: Trpká romantika bez jiskry a nadhledu

Všichni zná­me tra­dič­ní námět roman­tic­kých fil­mů. ONA se zami­lu­je, ON ji igno­ru­je, vše vypa­dá bez­na­děj­ně. Najednou dojde ke zvra­tu kdy zjis­tí­me, že jeho igno­ra­ce je pou­ze zdán­li­vá, ovšem je... Read more »

David Prachař: Herecký talent a rodinné vazby ve světě filmu a divadla

David Prachař, talen­to­va­ný čes­ký herec, v posled­ních letech zane­chal výraz­ný otisk v čes­kém fil­mo­vém a tele­viz­ním prů­mys­lu. Jeho role jsou roz­ma­ni­té a věro­hod­né, což mu zís­ká­vá uzná­ní divá­ků i kri­ti­ky. V násle­du­jí­cím člán­ku se podí­vá­me... Read more »
Stránka načtena za 2,59752 s | počet dotazů: 187 | paměť: 40571 KB. | 08.09.2024 - 04:45:29