Kritiky.cz > Horory > Dorm, The (2014)

Dorm, The (2014)

rp Dorm2C The 28201429.jpg
rp Dorm2C The 28201429.jpg
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Krása a obdiv něco sto­jí! O tom se brzy pře­svěd­čí nepří­liš výrazná stu­dent­ka Vivian, kte­rá prá­vě dora­zi­la na podiv­nou stu­dent­skou kolej…

Vivian při­jíž­dí na novou uni­ver­zi­tu, kde se chce poku­sit zba­vit své úzkos­ti a depre­sí kte­ré ji posled­ní roky sužu­jí. Antidepresiva, kte­ré bere, však moc neza­bí­ra­jí a stá­le čas­tě­ji na sobě hle­dá nedo­stat­ky, kte­ré ji ješ­tě více srá­že­jí na kole­na (po psy­chic­ké strán­ce). Na uni­ver­zit­ní kole­ji se jí ujmou tři stu­den­ti, díky kte­rým začí­ná postup­ně nabý­vat ztra­ce­né sebe­vě­do­mí a z šedé myš­ky se stá­vá atrak­tiv­ní dív­ka. Vypadá to, že popí­je­ní „pří­rod­ní­ho čaje“ má veli­ce pozi­tiv­ní účin­ky nejen na její psy­chi­ku, ale i těles­né para­me­t­ry. Jenže nic netr­vá věč­ně a postu­pem času začí­ná mít Vivian podiv­né vidi­ny a noč­ní můry, v nichž se jí stá­le čas­tě­ji zje­vu­je či pro­mlou­vá nezná­má dív­ka. Stále více si začí­ná uvě­do­mo­vat, že pře­stá­vá být sama sebou a její přá­te­lé jí tají něco děsi­vé­ho…


Český název: Kolej
Režie: Rachel Talalay
Rok výro­by: 2014
Délka: 80 min
Země: USA
Hrají:
Alexis Knapp...(Vivian)
Cassie Steele...(Sarah)
Rami Kahlon...(Heather)
Max Lloyd-Jones...(Phillip)
Jake Croker...(Marcus)
...a dal­ší


S horo­ry nato­če­ný­mi pro tele­viz­ní úče­ly nemám sko­ro žád­ný pro­blém, ale když jsem uvi­děl, že se na tom­to kous­ku podí­le­la sta­ni­ce MTV, málem mě omý­va­li. Už hod­ně dlou­ho jí mám odstra­ně­nou z nabíd­ky kaná­lů, pro­to­že mi zača­la lézt pěk­ně krkem. Místo hud­by se tam totiž stá­le čas­tě­ji zača­ly obje­vo­vat nej­růz­něj­ší rea­li­ty show (nejen s rádo­by celebri­ta­mi – co jí, jak oblé­ka­jí své psy, atd…), což mě abso­lut­ně neza­jí­má. No a u sle­do­vá­ní toho­to fil­mu jsem si při­pa­dal zrov­na tak. Hlavně tedy na jeho začát­ku.
Z nepří­liš kva­lit­ní prá­ce kame­ra­ma­na mě ihned zača­li bolet oči a to jsem ješ­tě netu­šil, že s tím „horo­rem“ to tak žha­vé nebu­de. Připadal jsem si jako bych sle­do­vat tele­no­ve­lu s Ošklivkou Betty, nebo jak se to jme­no­va­lo. Hlavní hrdin­ka (tuc­to­vá hol­ka) se díky pití „pří­rod­ní­ho“ čaje a ple­ťo­vé mas­ce sta­ne za pár dní škol­ní „sex­bom­bou“ a díky své tupo­sti pros­tě nevi­dí, že jí všich­ni vyu­ží­va­jí k/ke své­mu pro­spě­chu a chtí­či navští­vit její kalhot­ky. Puberťáci mož­ná zavýs­ka­jí rados­tí, ale já se nudil jako pra­se. No, a aby se neřeklo, tak se tu obje­ví jed­na mrt­vo­la poma­za­ná keču­pem a krva­vé zápěs­tí. Teprve ve dru­hé polo­vi­ně se dosta­vi­lo mír­né (ale oprav­du nepa­tr­né) zlep­še­ní a to díky noč­ním můrám a něko­li­ka poku­sům vyle­kat dva­nác­ti­le­té pub­li­kum, pro kte­ré se to nej­spíš toči­lo.
Mysteriózní nádech tak ale­spoň tro­chu vylep­šil dosti bíd­né reno­mé, ale na prů­měr­né ohod­no­ce­ní to roz­hod­ně nesta­či­lo ani omy­lem. Zatím jsem totiž ješ­tě nezmí­nil herec­ké výko­ny a to jen pro­to, že ani ty nesto­jí za řeč. Nebyla to sice vylo­že­ná tragé­die a našel bych tu snad jednu/dvě oso­by kte­ré nepře­hrá­va­ly, ale kvů­li tomu urči­tě není potře­ba pobí­zet ostat­ní, aby se na ten­to film ve svém vol­ném čase podí­va­li. O nic důle­ži­té­ho totiž nepři­jde­te! Kolej tak od odpad­ních paskvi­lů zachrá­ni­lo jen něko­lik sekund trva­jí­cích momen­tů, ve kte­rých se obje­vi­la ona „horo­ro­vá atmo­sfé­ra“ a zhru­ba dva­ce­ti­mi­nu­to­vá pasáž upro­střed fil­mu, ve kte­ré se nej­čas­tě­ji obje­vo­va­ly vidiny/přeludy hlav­ní hrdin­ky a osud dív­ky Sarah. Jinak váž­ně bída. 

Hodnocení:
30%

Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,63553 s | počet dotazů: 253 | paměť: 72162 KB. | 15.05.2024 - 18:33:06