Kritiky.cz > Domácí rady > Medový hruškový koláč

Medový hruškový koláč

img 1246n
img 1246n
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Sladké hruš­ky, zka­ra­me­li­zo­va­ný med, sko­ři­ce, kte­rá teď v zimě krás­ně zahře­je. To je koláč mno­ha chu­tí, kte­rý sla­ví úspěch i na naro­ze­ni­no­vých osla­vách. A jako bonus vám krás­ně pro­vo­ní byt!

IMG_1246n.jpg

Tento recept je úžas­ný ve své vari­a­bi­li­tě. Je výbor­ný z hlad­ké pše­nič­né mou­ky, z hlad­ké špal­do­vé, z celo­zrn­né pše­nič­né a pohan­ko­vé a ve výbě­ru ovo­ce je ješ­tě lep­ší! Pro začá­tek ho zkus­te s hruš­ka­ma, pro­to­že ty jsou pros­tě nepře­ko­na­tel­né, ale může­te nahra­dit jabl­ky, meruň­ka­mi, baná­nem... zkrát­ka vším, co doma najde­te po ruce. Na ovo­ce může­te nasy­pat i vlaš­ské oře­chy nebo man­dle, semín­ka, pros­tě vše, na co bude­te mít chuť.

Pár slov ke zdra­ví...

Hrušky obsa­hu­jí vel­ké množ­ství vita­mí­nů a mine­ra­lů, ale jejich hlav­ní léči­tel­ské schop­nos­ti pomá­ha­jí hlav­ně stře­vům. Dodávají jim živi­ny, pro­čis­ťu­jí je a doká­ží zakro­čit při růz­ných střev­ních pro­blé­mech a při potí­žích se zácpou. Hrušky také pod­po­ru­jí náš imu­nit­ní sys­tém, chrá­ní tělo před rako­vi­nou a udr­žu­jí váp­ník v těle. Což je dob­ré napří­klad při pře­ky­se­le­ní těla (nad­měr­né množ­ství bílé mou­ky, kávy, alko­ho­lu, slad­kos­tí,...), kdy se vylu­ču­je nad­měr­né množ­ství váp­ní­ku z kos­tí a zubů.

8 por­cí - 20 minut pří­pra­va + 50 minut peče­ní

Ingredience

Ovocný základ

  • 5 měk­kých oškrá­ba­ných hru­šek, roz­kro­je­ných na polo­vi­ny a zba­ve­ných jádřin­ce (pokud bude­te mít jen pev­né hruš­ky, sta­čí je pova­řit na 2 minu­ty ve vodě)
  • 5 lžic medu
  • sko­ři­ce na posy­pá­ní

Těsto

  • 200 g změk­lé­ho más­la
  • 3 vej­ce
  • 200 g medu
  • 200 g hlad­ké špal­do­vé mou­ky
  • 2 lžič­ky kyp­ří­cí­ho práš­ku bez fos­fá­tů (pro­dá­vá DM dro­ge­rie)

Ozdoba

  • 150 ml sme­ta­ny ke šle­há­ní
  • 1 lžič­ka sko­ři­ce
Postup

1.
Předehřejeme si trou­bu na 180 stup­ňů. Kulatou dor­to­vou for­mu vylo­ží­me pečí­cím papí­rem, stě­ny může­me vyma­zat más­lem.

2.
Vezmeme změk­lé hruš­ky a opa­tr­ně je nařízne­me po jejich nece­lé dél­ce, aby se moh­ly hez­ky roz­lo­žit do vějíř­ku. 5 lžic medu dáme roz­pus­tit do kas­t­růl­ku a chvil­ku nechá­me pro­bublat, aby med zka­ra­me­li­zo­val. Nalijeme ho na pečí­cí papír do for­my a lží­cí opa­tr­ně roze­tře­me. Na med naská­dá­me roz­lo­že­né hruš­ky a posy­pe­me sko­ři­cí.

3.
Ručně vařeč­kou utře­me más­lo do pěny. Vezmeme mixér a vyšle­há­me vajíč­ka s medem. Až vznik­ne kré­mo­vi­tá pěna, zašle­há­me i mou­ku, v kte­ré jsme před­tím roz­mí­cha­li prá­šek do peči­va. Do vznik­lé hmo­ty opa­tr­ně vmí­chá­me vařeč­kou máslo­vou pěnu.

4.
Na hruš­ky nali­je­me těs­to a dáme do trou­by cca na 50 minut. Vyzkoušíme špej­lí, jest­li je koláč hoto­vý. Necháme chvil­ku vychlad­nout a vyklo­pí­me na talíř. Jako teč­ku na závěr vyšle­há­me sme­ta­nu ke šle­há­ní se sko­ři­cí a může­me podá­vat se sko­ři­co­vou šle­hač­kou.


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
  • The Changing Room16. dubna 2023 The Changing Room Další skvělý kraťas od režiséra Ignore IT!!   Výborný nápad odehrávající se v převlékací kabince. Creepy, atmosférické, efektní. Je to borec. Posted in Krátké recenze
  • RECENZE – NASLADKO – zdravě, moderně, snadno7. června 2019 RECENZE – NASLADKO – zdravě, moderně, snadno Autorka: Tereza Obermajerová Nakladatelství: Fortuna Libri Rok vydání: 2019 Počet stran: 110 ISBN: 978-80-7546-206-0 Anotace: Na sladké se dá jít zdravě a tato kuchařka je toho […] Posted in Recenze knih
  • Sherlock - 2. série - ukončena7. ledna 2014 Sherlock - 2. série - ukončena Po půlroční odmlce znovu vyhlašujeme soutěž. Tentokrát o DVD Sherlock - 2. série. Soutěž byla ukončena k 31.1.2014. Do 7.2.2014 bude vyhlášen vítěz, kterému bude doručena […] Posted in Soutěže
  • Co nám přinese první čtvrtek po Mikuláši11. prosince 2003 Co nám přinese první čtvrtek po Mikuláši Mikuláš nám tady po sobě nechal tři nové filmečky, a každý je pěkně z jiného soudku. Kdo má zájem vidět Russella Crowa, v akci a to přímo v akci námořní, nenechá si jistě ujít nový film […] Posted in Filmové recenze
  • DAVE BAUTISTA1. srpna 2014 DAVE BAUTISTA DAVE BAUTISTA  je herec, bývalý profesionální zápasník, jenž se věnuje také smíšeným bojovým uměním, který se do povědomí diváků zapsal především svým působením ve World Wrestling […] Posted in Profily osob
  • Jennifer Nivenová:Všechny malé zázraky25. října 2015 Jennifer Nivenová:Všechny malé zázraky Příběh první lásky dvou středoškoláků. Námět jako u většiny knih pro mladé – ale pozor, tohle je jednoznačně originální, neotřelé, nápad má smysl a hloubku. Theodor Finch je fascinovaný […] Posted in Recenze knih
  • Ďáblova dílna - The Counterfeiters8. ledna 2009 Ďáblova dílna - The Counterfeiters // // Jelikož se jedná o film s visačkou „podle skutečného příběhu“, bylo by naivní věřit, že si tvůrci neodpustí […] Posted in Recenze
  • Vlk a tma - 60 %26. listopadu 2017 Vlk a tma - 60 % Vlk vystupuje v pohádkách jako záporný hrdina a pokud je nějaké prostředí nebezpečné, pak je tam pološero nebo tma, ve které se může urývat nebezpeční. S obavami do temných prostor […] Posted in Recenze knih
  • Tenkrát na západě S.E.15. srpna 2003 Tenkrát na západě S.E. 6.10.2003 vychází na 2 DVD slavný film Sergia Leoneho. Datum distribuce:  6.10.2003 […] Posted in DVD a Video Tipy
  • GWENT: The Witcher Card Game - Closed Beta7. března 2017 GWENT: The Witcher Card Game - Closed Beta Ode dneška lze hrát v uzavřené betě GWENT: The Witcher Card Game. Podívejte se na první moje záznamy. https://www.youtube.com/watch?v=Vbv7m_aa7M4 Posted in Novinky ze světa her
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,41515 s | počet dotazů: 248 | paměť: 71565 KB. | 17.06.2024 - 12:33:50