Hledáte inspirace pro vaše vaření a pečení? Chystáte oslavu, chcete oslnit vaše blízké i známé? Novinka s názvem Recept na oslavu vám bude rozhodně nápomocna.
Každý recept je detailně popsaný. O jaký typ receptu se jedná, nápady, na co si dát pozor, jaké suroviny na jeho přípravu vlastně budete potřebovat, podrobný popis přípravy a fotografie výsledného pokrmu, díky ní se vám budou sbíhat sliny.
Z dětských jídel zde najdete recepty na esíčka, čokoládové muffiny, vafle, sýrové plátky, donuty nebo třeba lotuskové skleničky. Z klasických sladkých receptů se naučíte, jak připravit plundrové, listové či odpalované těsto, jak vykouzlit ten nej čokoládový dort, Tiramisu, mandlový koláč, piškotovou roládu, věnečky, ale i recepty na sladké polevy a krémy. Z rychlovek lze připravit slané lívance, košíčky, galetky či šlehačkovou bábovku, tortilly, laskonky nebo třeba tatarák. Naučíte se upéct to nejlepší pečivo-mlynářský chléb, ciabattu, focacciu, sýrové bulky, klasickou veku, ale i žitný chleba z omládku. K pečivu se vždy hodí ty nejlepší pomazánky, z avokáda, červené řepy, hermelínu, sýru nebo česneku.
Ke každému jídlu neodmyslitelně patří různé nápoje a drinky. Můžete začít kávou, horkou čokoládou nebo něčím ostřejším. Na konci kuchařky autorka uvedla poděkování všem, co se na knize podíleli nebo ji nějak pomohli.
Důvod k oslavě se vždycky najde a každá kuchařka se chce blýsknut těmi nejlepšími dobrotami. Ať už slané nebo sladké dezerty, chuťovky, ale i výborné pití. Tato skvělá kuchařka vás provede recepty na sladké dezerty, slané, na rychlé pohoštění, poradí vám, jak správně připravit tu nej marinádu. Nechybí zde recepty na pečivo, ale i výtečné pomazánky a saláty. Výbornou tečku na konci rozhodně vytvoří recepty na různé nápoje a drinky, které nesmí na žádné oslavě chybět.
Oslavy, setkávání se se svou rodinou, blízkými, kamarády nám dává možnost je pohostit, užít si společné chvíle s dobrým jídlem a pitím. Je třeba si předem takovou akci naplánovat, promyslet, co nakoupit, a ještě k tomu vše zavčas připravit. Při přípravě takové oslavy vždy přemýšlíte, koho vlastně budete hostit, zda se jedná o oslavu převážně s dětmi, či jen s dospělými, v jakou denní dobu se bude oslava konat, co daná skupina má, či nemá ráda. Často se stává, že se vám objeví někdo z hostů, kdo má nějakou potravinou alergii nebo dietní omezení.
Pro své občerstvení vždy volím polotovary, které si sama na podzim zavařím. Ať už jsou to různé rajčatové omáčky, pálivé chilli omáčky, zavařené okurky, nakládaná zelenina a mnoho dalších dobrot, které lze zamrazit a pak už je zpracovat. Tato kuchařka je pro mě velkým překvapením, jak tyto dary zahrádky lze využít pro přípravu podle ozkoušených a léty prověřených receptů Michaely Rau.
Kuchařka mě opravdu nadchla a velmi jsem se v ní inspirovala. Jelikož ve své kuchyni trávím mnoho času, každá inspirace je pro mě velkou výzvou a tip na něco dobrého se vždycky hodí. Recepty jsou seřazeny podle druhu, na jaké pohoštění se hodí, co na jejich přípravu budete potřebovat, jak dlouho vám jejich příprava přibližně zabere, což se u takové oslavy hodí. Taktéž nechybí i fotografie výsledného pokrmu, které budou ladit vašemu oku a možná vám přitom začne kručet v břiše. Protože ráda vařím, peču, a ještě více ráda hostím další strávníky. Tato kuchařka mně bude velkým pomocníkem při práci v kuchyni.
Ukázka z knihy:
Pro mnohé z nás ale oslava nezačíná příchodem hostů. Na začátku je plánování společného termínu, vytváření seznamu dárků, plánování dárků, plánování a příprava pohoštění, zahrnující slané chuťovky a rafinované dezerty, abychom návštěvu nejen dobře nasytili, ale také trošku oslnili. Snažíme se stihnout vše nakoupit, do toho být inovativní a neotřelí. Váháme, do čeho se pustit dřív, zda zůstat u klasiky, nebo vyzkoušet něco nového.
Několik slov autorce:
Michaela Rau je obyčejná holka, máma, kamarádka a sekretářka, která se od malička pletla babičce v kuchyni. Narodila se v českém pohraničí, je typická sova, ráda ponocuje, tancuje a čte detektivky. Kvůli uchování rodinných receptů, ale hlavně z lásky k jídlu, založila před lety web Dobrou chuť. Od roku 2006 se věnuje zejména pečení z droždí a kvasu, baví jí vymýšlet a objevovat nové recepty i chutě.
Autorka: Michaela Rau
Fotografie: Michaela Rau
Žánr: moderní kuchařka
Vydáno: Vydalo nakladatelství CPress ve společnosti Albatros Media, Brno, 2024
Počet stran: 240
Vazba knihy: pevná s laminovaným potahem
ISBN: 978-80-264-5170-9
Knihu můžete koupit zde:
Recept na oslavu | Albatrosmedia.cz
Nejnovější komentáře