V této knize se sešli dvě velké osobnosti vaření – Jaroslav Sapík a Jiří Babica. Mám ráda obálky knih všeobecně a tady mě zaujalo jejich společné foto. Kniha má podtitul Čtyři roční období a to zcela naplnila. Kuchařka je přehledně rozdělená. Začíná se logicky jarem. Oba pánové se v recepturách přehledně střídají. Najdeme tu například Pyré z červené řepy od Jiřího Babicy. Naproti tomu ani jeho kolega nezahálí a připravil Kopřivový krém s nočky z uzeného masa.
Když přejdeme na kapitolu léto, tak je tu převaha lehčích jídel, protože jak známo, za poslední roky jsou opravdu velká vedra, a když se člověk tzv. nacpe, nemusí to udělat dobrotu. Jaroslav Sapík si pohraje s kozím sýrem, jehož spojí s pampeliškovým medem, což je ideální kombinace na toto roční období. K tomu oba pánové přidají studené polévky, ale nezapomenou ani na guláš nebo ryby.
Za létem je zde taková menší kapitola o jednom známém českém pivovaru. Podzim už bývá přece jenom chladnější, tak podle toho vypadají i pokrmy. Začíná se sice tataráčkem z hrášku, ale pokračuje se poměrně hutnými jídly, z čehož je většina masová. V zimě je ta hutnost ještě silnější. Kdo má rád sladké, tak pár receptů je i v této kuchařské knize, ale ne moc.
Myslím, že se jedná o povedenou kuchařku. Opět si každý najde to svoje. Jinak mě zaujal design, fotek je tam taky dost, recepty jsou přehledné, takže v pohodě.
Knihu věnovalo nakladatelství Eminent.
- Autor: Jaroslav Sapík, Jiří Babica
- Žánr: kuchařky
- Nakladatelstvi: Eminent
- Datum vydání: 2016