V této knize se sešli dvě velké osobnosti vaření – Jaroslav Sapík a Jiří Babica. Mám ráda obálky knih všeobecně a tady mě zaujalo jejich společné foto. Kniha má podtitul Čtyři roční období a to zcela naplnila. Kuchařka je přehledně rozdělená. Začíná se logicky jarem. Oba pánové se v recepturách přehledně střídají. Najdeme tu například Pyré z červené řepy od Jiřího Babicy. Naproti tomu ani jeho kolega nezahálí a připravil Kopřivový krém s nočky z uzeného masa.
Když přejdeme na kapitolu léto, tak je tu převaha lehčích jídel, protože jak známo, za poslední roky jsou opravdu velká vedra, a když se člověk tzv. nacpe, nemusí to udělat dobrotu. Jaroslav Sapík si pohraje s kozím sýrem, jehož spojí s pampeliškovým medem, což je ideální kombinace na toto roční období. K tomu oba pánové přidají studené polévky, ale nezapomenou ani na guláš nebo ryby.
Za létem je zde taková menší kapitola o jednom známém českém pivovaru. Podzim už bývá přece jenom chladnější, tak podle toho vypadají i pokrmy. Začíná se sice tataráčkem z hrášku, ale pokračuje se poměrně hutnými jídly, z čehož je většina masová. V zimě je ta hutnost ještě silnější. Kdo má rád sladké, tak pár receptů je i v této kuchařské knize, ale ne moc.
Myslím, že se jedná o povedenou kuchařku. Opět si každý najde to svoje. Jinak mě zaujal design, fotek je tam taky dost, recepty jsou přehledné, takže v pohodě.
6. dubna 2017 Babicovy dobroty 2 - kniha - recenze Jiří Babica nezaspal na vavřínech a po úspěchu prvního dílu jeho kuchařky přišel s dvojkou. Opět tu najdeme mnoho fotografií, přehledně ucelených u každého receptu, aby člověk viděl, jak […] Posted in Recenze knih
23. března 2017 Babicovy dobroty - kniha - recenze V každé televizi se dnes vaří a také se čile vydávají kuchařky. Jedním z nejznámějších kuchařů je Jiří Babica. Svou první kuchařku jednoduše nazvanou Babicovy dobroty s podtitulem Jak jíst […] Posted in Recenze knih
10. června 2024 Bezlepková dieta Byla vám diagnostikována celiakice či jste se jen rozhodli jíst více zdravě, tedy bez lepku, a moc nevíte, jak se nyní stravovat? Inspiraci můžete najít v knize Bezlepková dieta, kde […] Posted in Recenze knih
15. května 2024 Recept na oslavu-důvod k pečení se vždycky najde Hledáte inspirace pro vaše vaření a pečení? Chystáte oslavu, chcete oslnit vaše blízké i známé? Novinka s názvem Recept na oslavu vám bude rozhodně nápomocna. Každý recept je detailně […] Posted in Recenze knih
20. července 2023 Vlastimil Hela: Odkaz žítkovských bohyní Každá další kniha na toto téma je vydařenější. Tentokrát se dostáváme do světa jejich léčení, mluvy, magie… opět můžeme atmosféru nasát i skrze obrázky v knize. Více prostoru pak autor […] Posted in Knihovnička
15. května 2023 Upeč si svou lásku z kvásku Pečení vlastního chleba z kvásku se stalo v posledních letech docela oblíbené. Pokud vás láká si upéct svůj chleba, ale nevěříte si, nebo nevíte, kudy do toho, pak tato kniha je tu pro […] Posted in Recenze knih
12. března 2023 HRAD VE SKOTSKU Dopřát si příjemnou romantickou slaďárnu s neodolatelnými pokrmy a atmosférou blížících se Vánoc teď - na začátku jara? Proč by ne? Máte-li chuť se přenést v čase do příjemného […] Posted in Recenze knih
4. února 2023 Jana Štrausová: Děti nového věku Autorka ve své knize plně zužitkovala své zkušenostmi při práci s dětmi. Byla z těch, které děti začaly povídat o tom, co zažily ještě předtím, než se narodily. Nebo o tom kreslili. […] Posted in Recenze knih, Knihovnička
23. ledna 2023 Jana Štrausová: Poselství dětí nového věku Dítě není nepopsaný list papíru, ve skutečnosti je hustě popsaná kniha, která je prvních pár let dětského života otevřena i nám. Alespoň tak se to jeví, minimálně v posledních generacích […] Posted in Knihovnička
Nejnovější komentáře