Nechte se zlákat pikantností a zažehněte v sobě plamen prostřednictvím Red Hot Chilli kuchařky

Načítám počet zobrazení...

S touhle knihou se naučíte hravě vytvářet nejen ze sušeného, uzeného, ale hlavně z čerstvého chilli velmi lahodné a podmanivé pokrmy, jež si vás získají svojí nezaměnitelnou a neodolatelnou chutí.

Ve skladbě jídel a výběru jednotlivých receptů si skutečně na své přijde opravdu každý tj. jak milovníci vydatných jídel, tak i mlsouni, jež dávají přednost sladkým jídlům.

Díky této kuchařce se stanete svědky nevšedních a gurmánských zážitků, poznáte nejrůznější kuchyně z celého světa, i těch exotických; a nechte se kouzlit jejich ostrou exotikou….

„Pálivé, pálivější, nejpálivější…. ale vždy lahodné!“

V předmluvě této knihy se seznámíme něco málo z historie paprik a jejich nejrůznějších odrůdách, které svou mírnou, šťavnatou či ohnivou pálivostí propůjčují pokrmům zcela zvláštní aroma a chuť.

Začátek knihy je velmi vtipně rozepsán do tří úsměvných názvů kapitol: „Požární poplach“, „Požární ochrana“ a „Hasící prostředky“.  Už samotné názvy kapitol naznačují, jakému konkrétnímu tématu se věnují.

V požárním poplachu vás autor seznámí s „pálivostí“ tj. s jednotlivými pálivými složkami Chilli. Dočtete se, co dělá na vitamíny bohaté chilli tak ostré a dráždivé. Kromě toho vás i navíc seznámí s jednotlivými stupni pálivosti, které kdysi v roce 1912 stanovil američan Wilbur Lincoln Sloville, a to pomocí testů ostrosti jednotlivých paprik.

A co by to bylo za výčet, kdyby chyběl seznam 18 odrůd jednotlivých Hot Chilli Peppers, a to od mírných odrůd až po ty pálivé, včetně uvedení jejich místa původu a samotného aroma.

Po požárním poplachu následuje kapitola věnovaná požární ochraně, která vás chce upozornit, a tak trochu ochránit od „popálenin“.  Z toho důvodu vám předloží několik málo věcí, na které byste rozhodně měli dávat pozor, a předcházet jim, abyste tak zabránili případným „popáleninám“, a co si můžete dopředu nachystat jako první pomoc na zahnání „nesnesitelného“ pálení.

Zklidňující prostředky, jež pomáhají ostrost v ústech neutralizovat, byste měli mít stále na paměti, až se pustíte do samotného vaření dle receptů této knihy. Poradí vám zázračná jídla, bez kterých se zcela určitě neobejdete, a jež případně zmírní vaše utrpení. A co by to bylo za kuchařku, kdyby navíc nepřihodila i recepty na lahodné „hasící prostředky“, jež mohou být podávány buď spolu s jídlem anebo po něm.

Všechny recepty jsou opatřeny stupni pálivosti, takže hned před samotnou přípravou receptu víte, do čeho jdete a velmi rychle se zorientujete v to, zda je recept určen pro nováčky, pro pokročilé nebo pro profíky, kterým nevadí ani ohnivá pálivost a vzrušující „velmi ostrý“ zážitek.

Všechny recepty jsou rozděleny do čtyř velkých kapitol, a to „Omáčky, dipy a spol.“ , „Předkrmy“ , „Hlavní jídla“ a „Svačinky & Sladkosti“.

A jak jsou jednotlivé recepty prezentovány? Každému z receptů či podobných receptů je věnována dvoustrana knihy, kde na jedné straně je zobrazena fotografie výsledného receptu a na straně druhé samotný recept.

Recept obsahuje název spolu s uvedením počtu strávníků nebo hotových kousků, samozřejmě nesmí chybět ani stupeň pálivosti, dále  ingredience a v neposlední řadě i samotný a velmi podrobně popsaný recept přípravy.

Všechny zvolené ingredience jsou snadno dostupné, velmi známé suroviny běžného používání, které najdete v každé domácnosti. V závěru každého receptu může být, ale není to pravidlem, TIP na malou obměnu receptu nebo vychytávku.

Fotografie jsou velmi barevné, ostré, zaměřené na jednotlivý detail. Všechny zobrazená jídla jsou krásně naservírovaná, food-stylista si s tím skutečně vyhrál, neboť je to pastva pro oči a chuťové pohárky, zde skutečně design jídla vystihl jeho samotnou chuť i vůni.

Nechte se vést odborníkem a naučte se, jak si vybírat jednotlivé papriky, s čím je kombinovat, a jak je perfektně snoubit s ostatními chutěmi a ingrediencemi. Budete mile překvapeni tím, jak se s nimi dá kouzlit a dělat skutečné zázraky….

„Nechte se zlákat pikantností a zažehněte v sobě plamen lásky k chilli!“

Red Hot Chilli kuchařka

Anton Enns, Nadja Buchcziková

Překlad: Eva Nakládalová

Vydalo nakladatelství CPress v Brně roku 2018 ve společnosti Albatros Media a.s.

Vydání první

Počet stran: 94

ISBN 978-80-264-1998-3

Bezlepková dieta
10. června 2024Bezlepková dietaByla vám diagnostikována celiakice či jste se jen rozhodli jíst více zdravě, tedy bez lepku, a moc nevíte, jak se nyní stravovat? Inspiraci můžete najít v knize Bezlepková dieta, kde najdete 148 receptů od nutriční terapeutky.…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Recept na oslavu-důvod k pečení se vždycky najde
15. května 2024Recept na oslavu-důvod k pečení se vždycky najdeHledáte inspirace pro vaše vaření a pečení? Chystáte oslavu, chcete oslnit vaše blízké i známé? Novinka s názvem Recept na oslavu vám bude rozhodně nápomocna.  Každý recept je detailně popsaný. O jaký typ receptu se jedná,…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Upeč si svou lásku z kvásku
15. května 2023Upeč si svou lásku z kváskuPečení vlastního chleba z kvásku se stalo v posledních letech docela oblíbené. Pokud vás láká si upéct svůj chleba, ale nevěříte si, nebo nevíte, kudy do toho, pak tato kniha je tu pro vás. Zajímavé informace zde ale…Vydáno v rubrice: Recenze knih
HRAD VE SKOTSKU
12. března 2023HRAD VE SKOTSKUDopřát si příjemnou romantickou slaďárnu s neodolatelnými pokrmy a atmosférou blížících se Vánoc teď - na začátku jara? Proč by ne? Máte-li chuť se přenést v čase do příjemného předvánočního shonu a toužebného očekávání, je kniha…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Vše sváteční – tradiční cukroví v moderním provedení
3. prosince 2022Vše sváteční – tradiční cukroví v moderním provedeníHledáte inspiraci pro své vánoční pečení? Chcete se naučit péct cukroví v moderním podání podle ověřených receptů Marie Sandtnerové? Tak právě vám je určena novinka výborné cukrářky Ivety Fabešové, která se jmenuje Vše sladké. Pojďte se…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Kuchařka pro děti – bezva recepty krok za krokem
10. září 2022Kuchařka pro děti – bezva recepty krok za krokemJídlo patří k našemu každodennímu stereotypu. Záleží na nás, jak a co si připravíme, zda to bude nudné nebo si uděláme z každého jídla báječnou událost. Kuchařka pro děti vám bude velkou inspirací pro přípravu různých…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Cupcakes – 60 ověřených receptů na ty nejkrásnější cupcakes
20. srpna 2022Cupcakes – 60 ověřených receptů na ty nejkrásnější cupcakesPečete rádi? Chcete si vyzkoušet nové recepty na cupcakes nebo se držet těch tradičních? Tak právě vám je určena kuchařka s názvem Cupcakes, kterou vydala Grada Publishing a.s., v Praze.  Co v této nádherné kuchařce najdete?…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Veganská kuchařka – 123 veganských alternativ – zkuste to doma sami
21. června 2022Veganská kuchařka – 123 veganských alternativ – zkuste to doma samiNěkdo považuje veganství za životní styl, jiný zase za zbytečnost, další jako nutno zlo, se kterým se musí vypořádat. Ať už to máte jakkoli, přeji vám, ať je vám tato kuchařka dobrým rádcem a pomocníkem. Abyste…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Plevel na talíři – 50 receptů z divokých bylin
8. května 2022Plevel na talíři – 50 receptů z divokých bylin28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat Experimentujete rádi v kuchyni? Máte velkou zahradu a nevíte, jak se zbavit plevele? Tak právě vám je určena kniha Plevel na talíři,…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Slunečná kuchařka – 70 tradičních pokrmů z hospody na statku Slunečná
8. července 2021Slunečná kuchařka – 70 tradičních pokrmů z hospody na statku SlunečnáMáte rádi seriál Slunečná? Chcete si doma připravit dobroty, které umí jen hospodyně Běta, která má nejen nadpřirozené schopnosti, ale také výborně vaří? Tak právě vám je určena novinka s názvem Slunečná kuchařka. Najdete v ní…Vydáno v rubrice: Recenze knih
Odebírat
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře