Remoska měla nedávno, lépe řečeno vloni, výročí – 60 let. Právě kvůli těmto kulatinám vyšla speciální kuchařka s recepty koncipovanými přímo do ní. Tahle kuchařská kniha se hodí jak začátečníkům, tak pro pokročilé a už zkušené kuchaře. Najdete tu vlastně skoro všechny kategorie – maso, zelenina, luštěniny, moučníky, dezerty a mnoho dalšího. Maso je rozděleno podle druhu – máme tu ražničí nebo chcete-li špíz z vepřového, či španělský ptáček z hovězího.
Kdo vyznává telecí a jehněčí, přijde si na svoje – telecí závitky s párkem na pomerančích, jehněčí guláš po arabsku s kuskusem. Musím přiznat, že nemám ráda mletá masa. Jenže jsem změnila názor po přečtení této kuchařky. Kromě klasiky v podobě karbanátku tu najdete sekanou, ve které je zabalené vařené vejce, přičemž je ještě sekaná obalená ve slanině. A to by chutnalo i mě, zapřisáhlému odpůrci mletého.
Jestli má někdo rád lehčí, může si dát něco z králíka, drůbeže, ale na druhé straně se nezapomíná ani na zvěřinu. Co bych vypíchla v oddíle zeleniny – špenátové muffiny – hodně netradiční, ale výborné. V žádné kuchařce nemohou chybět brambory a není tomu tak ani zde. Klasiku ve formě francouzských brambor doplní třebas bramborový crumble. Z luštěnin se zavděčíte mužům s přípravou chilli con carne. Je tu i speciálo v podobě výroby domácího nebo kváskového chleba.
Nepřijdou o nic ani ti, kdo milují těstoviny, pizzu nebo rýži. Mezi moučníky a dezerty přispěla i bývalá miss Lucie Křížková, za svobodna Váchová. Kromě toho jsou zde recepty na buchty, vdolky, mufiny, koláče, dorty, cheescaky a tak dále. Kuchařku zakončuje to, co se nevešlo do žádné kategorie – hráškový krém, špekáčky na pivě, mozzarellové muffiny a ještě několik jiných.
Musím říct, že mám ráda kuchařky, vzhledem k tomu, že jsem z oboru a tahle je výborná, opravdu. Doporučuju ji všem, kdo rádi vaří, vyplatí se to zcela jistě. Kuchařka obsahuje 160 stran.
3. prosince 2022 Vše sváteční - tradiční cukroví v moderním provedení Hledáte inspiraci pro své vánoční pečení? Chcete se naučit péct cukroví v moderním podání podle ověřených receptů Marie Sandtnerové? Tak právě vám je určena novinka výborné cukrářky Ivety […] Posted in Recenze knih
10. září 2022 Kuchařka pro děti – bezva recepty krok za krokem Jídlo patří k našemu každodennímu stereotypu. Záleží na nás, jak a co si připravíme, zda to bude nudné nebo si uděláme z každého jídla báječnou událost. Kuchařka pro děti vám bude velkou […] Posted in Recenze knih
8. května 2022 Plevel na talíři - 50 receptů z divokých bylin 28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat
Experimentujete rádi v kuchyni? Máte velkou zahradu a nevíte, jak se zbavit plevele? Tak právě vám je určena kniha […] Posted in Recenze knih
20. března 2021 Cesta z těsta - čtyři roční období v kuchyni Hledáte zajímavou kuchařku, ve které můžete vařit a péct z dostupných surovin? Zajímá vás, jak jde celý rok a které recepty jsou typické pro dané roční období? Tak právě Vám je určena […] Posted in Recenze knih
4. února 2020 Nejjednodušší recepty - 116 kombinací pro každý den Přejete si uvařit zdravé a dobré jídlo z dostupných surovin a nestrávit u toho celý den? Tak to jste na správné adrese. Tomáš Kosačík a Lucie Kosačíková jsou autoři nové kuchařky s názvem […] Posted in Recenze knih
10. února 2019 DOMÁCÍ MEDOVÁ KUCHAŘKA. Medové speciality i běžná kuchyně. Pro všechny milovníky medu je tato kniha "Medová kuchařka" s více než 160 recepty jako dělaná. Kromě autorkou vyzkoušených receptů na velké množství dobrot, kde je z jednou složek […] Posted in Recenze knih
Nejnovější komentáře