A co všechno budeme na tuto skvělou marmeládu potřebovat?
1 kg očištěné a oloupané rebarbory
1/2 kg cukru krystal nebo želírovacího cukru
350 ml vody
1 limetka nebo 1 citrón
4 lžíce sušených levandulových kvítků
A nyní nezbývá než se do toho pustit:
Nejprve si očistíme stonky rebarbory a oloupeme je. Pořádně opláchneme pod studenou vodou a necháme na utěrce pořádně okapat.
Osušenou rebarboru nakrájíme na drobné kousky a zalijeme trochou vody, dokud se nerozvaří. Rebarboru lze i rozmixovat, pokud vám nešmakuje po kouskách.
Do takto připravené směsi přidáme cukr, já osobně mám raději limetkovou než citrónovou šťávu a několik lžic sušené levandule.
Vše uvaříme, dokud marmeláda pořádně nezhoustne.
Celou směs průběžně míchejte a průběžně sbírejte vzniklou pěnu. U želírovacího cukru bude marmeláda mnohem tužší, tak s tím nezapomeňte malinko počítat.
Hmotu ještě horkou sléváme do připravených skleniček, zavíčkujeme a necháme dnem vzhůru vychladnout.
Zdroj Foto: 1
Článek je součástí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaření, trendy...
Nejnovější komentáře