Kritiky.cz > Domácí rady > Úžasná sekaná bez masa

Úžasná sekaná bez masa

kskfn
kskfn
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Rostlinné stra­vo­vá­ní je úžas­né! Není vám těž­ko, jste plní ener­gie, nepo­tře­bu­je­te po obě­dě šlo­fí­ka. Objevíte plno nových chu­tí a ješ­tě si pochut­ná­te. Můj man­žel mi řekl, že to chut­ná, jako by tam maso bylo. Tak to zkus­te 😉

Ingredience
  • 1 hrnek čer­ve­né čoč­ky
  • 1 hrnek nase­ka­ných mand­lí
  • 1 hrnek namle­tých oves­ných vlo­ček
  • 1 hrnek nastrou­ha­né mrkve
  • 1 hrnek nastrou­ha­né­ho cele­ru
  • 1 hrnek nakrá­je­né cibu­le
  • 3 strouž­ky nakrá­je­né­ho česne­ku
  • hrst rozi­nek
  • 1 nastrou­ha­né jabl­ko
  • pepř, sůl, koře­ní
  • lahůd­ko­vé drož­dí
  • 1/2 lžič­ky tymi­á­nu
  • 2 lží­ce oli­vo­vé­ho ole­je
  • švest­ko­vá povidla nebo jiná mar­me­lá­da
Postup

Propláchneme čer­ve­nou čoč­ku, zali­je­me vodou 1:2 a 10 minut vaří­me. Přikryjeme poklič­kou a nechá­me ale­spoň 5 minut dojít. Můžete při vaře­ní při­dat i moř­skou řasu Kombu, navý­ší­te tak v čoč­ce počet mine­rá­lů a vita­mí­nů.

V pán­vič­ce na oli­vo­vém ole­ji ores­tu­je­me cibu­li s česne­kem a při­dá­me nastrou­ha­nou zele­ni­nu. Chvilku res­tu­je­me a vlo­ží­me rozin­ky a jabl­ko. Pár minut podu­sí­me a přen­dá­me do vět­ší mísy. Přidáme uva­ře­nou čoč­ku, oves­né vloč­ky, man­dle, pepř, sůl, tymi­án, koře­ní (co máte doma - já dala koře­ní na mle­té maso, může­te při­dat gri­lo­va­cí koře­ní, pro­ven­sál­ské, bylin­ky, ...) a lahůd­ko­vé drož­dí - tím nešet­ře­te, dodá to ten správ­ný šmak.

Směs pro­mí­chej­te, pokud vám nebu­de lepit, může­te při­dat namo­če­ná chia semín­ka. Vymažte si obdél­ní­ko­vou for­mu (srn­čí hřbet, chle­bo­vou, skle­ně­nou obdél­ní­ko­vou) oli­vo­vým ole­jem, vysyp­te hru­bou mou­kou a vlož­te seka­nou. Vlhkýma ruka­ma uhlaď­te a potře­te vršek povi­dly ve vrst­vě cca 0,5 cm. Vložte do trou­by a pečte na 180 stup­ňů 45 minut.

Sekanou nech­te vychlad­nout a krá­jej­te pří­mo ve for­mě. Pokud bys­te seka­nou vyklo­pi­ly, povidla by se vám při­le­pi­la na pod­lož­ku.

Podávala jsem s domá­cím bram­bo­ro­vým salá­tem, kde mís­to majoné­zy byla domá­cí soja­né­za (recept zde).


Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem


Článek je sou­čás­tí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaře­ní, tren­dy...


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,55797 s | počet dotazů: 261 | paměť: 72085 KB. | 15.05.2024 - 21:08:41