Rostlinné stravování je úžasné! Není vám těžko, jste plní energie, nepotřebujete po obědě šlofíka. Objevíte plno nových chutí a ještě si pochutnáte. Můj manžel mi řekl, že to chutná, jako by tam maso bylo. Tak to zkuste 😉
Ingredience
1 hrnek červené čočky
1 hrnek nasekaných mandlí
1 hrnek namletých ovesných vloček
1 hrnek nastrouhané mrkve
1 hrnek nastrouhaného celeru
1 hrnek nakrájené cibule
3 stroužky nakrájeného česneku
hrst rozinek
1 nastrouhané jablko
pepř, sůl, koření
lahůdkové droždí
1/2 lžičky tymiánu
2 lžíce olivového oleje
švestková povidla nebo jiná marmeláda
Postup
Propláchneme červenou čočku, zalijeme vodou 1:2 a 10 minut vaříme. Přikryjeme pokličkou a necháme alespoň 5 minut dojít. Můžete při vaření přidat i mořskou řasu Kombu, navýšíte tak v čočce počet minerálů a vitamínů.
V pánvičce na olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem a přidáme nastrouhanou zeleninu. Chvilku restujeme a vložíme rozinky a jablko. Pár minut podusíme a přendáme do větší mísy. Přidáme uvařenou čočku, ovesné vločky, mandle, pepř, sůl, tymián, koření (co máte doma - já dala koření na mleté maso, můžete přidat grilovací koření, provensálské, bylinky, ...) a lahůdkové droždí - tím nešetřete, dodá to ten správný šmak.
Směs promíchejte, pokud vám nebude lepit, můžete přidat namočená chia semínka. Vymažte si obdélníkovou formu (srnčí hřbet, chlebovou, skleněnou obdélníkovou) olivovým olejem, vysypte hrubou moukou a vložte sekanou. Vlhkýma rukama uhlaďte a potřete vršek povidly ve vrstvě cca 0,5 cm. Vložte do trouby a pečte na 180 stupňů 45 minut.
Sekanou nechte vychladnout a krájejte přímo ve formě. Pokud byste sekanou vyklopily, povidla by se vám přilepila na podložku.
Podávala jsem s domácím bramborovým salátem, kde místo majonézy byla domácí sojanéza (recept zde).
Zdroj fotek: Instagram/jime.srdcem
Článek je součástí webu target=„_blank“ rel=„noopener“>Domácírady | Rady pro váš dům - recepty,zdraví, vaření, trendy...
22. července 2016 Tvůrci představili novinářům citlivě laděný film Prach V kině Béla měli dnes novináři možnost prožít spolu s hrdiny filmu Prach atmosféru rodinného setkání v blízkosti smrti. Subtilní rodinné drama se odlišuje od běžné současné filmové tvorby. […] Posted in Filmové premiéry
9. srpna 2017 Velká kniha sněhu a ledu V této knížce děti poznají tajemství sněhové a ledové nadílky a všechno, co k ní patří. Děti zde najdou odpověď na spoustu věcí, které se dějí v zimě. Knížka má 24 stran, které mimo jiné […] Posted in Recenze knih
18. března 2020 Dokonalé štěstí aneb 1789 Barokní padlo mělo svoji krásu, která spočívala zejména v jeho nikterak neskrývané okázalosti. Jen považte, oheň a různá pyrotechnika na jevišti, k tomu fůra "ánsámblu", výpravné kulisy - […] Posted in Divadelní recenze
Nejnovější komentáře