Kritiky.cz > 2024 > Leden > 28

Frank Darabont a Stephen King: Cesta k Vykoupení z věznice Shawshank

Frank Darabont poprvé spolupracoval se spisovatelem Stephenem Kingem v roce 1983 na adaptaci povídky „The Woman in the Room“, když od něj koupil práva za 1 dolar – „Dollar Deal“,... Read more »

Film Občan Kane (1941): Mezi fikcí a skutečností v životě Williama Randolpha Hearsta

Film Občan Kane (1941) je obecně považován za smyšlenou, neúprosně nepřátelskou parodii Williama Randolpha Hearsta, a to navzdory prohlášení Orsona Wellese, že „Občan Kane je příběh zcela fiktivní postavy“. Welles:... Read more »

Psí kusy s tátou-kniha s genetickou metodou čtení

Máte rádi pejsky? Víte, jaký je psí život? Chcete se dozvědět, co Ježíšek našemu pejskovi přinesl? Tak to se dozvíte, pokud se začtete do knihy s názvem Psí kusy s tátou,... Read more »

Divokým Kurdistánem: Boj o vodu a spravedlnost

Film „Divokým Kurdistánem“ přináší napínavý příběh odvážného Kara ben Nemsího, který se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránil vodu, která je pro kmen Haddádů cennější než zlato. Vstupuje do... Read more »

Pohnutá premiéra filmu Divokým Kurdistánem: Boj o rating a soudní spory s hvězdou Lexem Barkerem

Premiéra filmu „Divokým Kurdistánem“ se stala scénou dramatických událostí, kdy producent nečekaně čelil problémům s ratingem, které ohrožovaly jeho potenciální diváckou základnu. V reakci na kritiku mladistvým divákům nevhodných scén, byly... Read more »

Láska nebeská

Zbožňuji romantické komedie a Vánoce, takže jsem tedy o Vánocích konečně poprvé zhlédl Lásku nebeskou a to v originále a hned druhý den jsem stihl i dabing v kině... Read more »
Stránka načtena za 2,48531 s | počet dotazů: 167 | paměť: 31771 KB. | 18.10.2024 - 09:38:14