Kritiky.cz > Filmy > Filmové recenze > Příběh o uplakaném velbloudovi

Příběh o uplakaném velbloudovi

200502241751 velbloud2
200502241751 velbloud2
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Za deva­de­sá­te­ro hora­mi, za deva­de­sá­te­ro lesy, v jed­né pouš­ti jmé­nem Gobi v Mongolsku, se jed­né vel­blou­di­ci naro­di­lo jed­no roz­to­mi­lé vel­blou­dě...

A porod to byl vel­mi kom­pli­ko­va­ný, trval bez­má­la jeden den, což je pro tako­vou vel­blou­di­ci vel­mi stre­su­jí­cí záži­tek. Proto se své­ho potom­ka chce vzdát. Nechce mu dát ani najíst. Osvědčené meto­dy selhá­va­jí, tak co teď. Zřejmě posled­ní šan­cí pro záchra­nu mla­dé­ho živo­ta je sta­rý ritu­ál, kte­rý může pro­vést pou­ze zku­še­ný a dob­rý hudeb­ník. Ti však v osa­dě nejsou k dis­po­zi­ci, a pro­to se syno­vé vydá­va­jí na pouť do nej­bliž­ší ves­ni­ce, aby s sebou jed­no­ho při­ved­li a poku­si­li se o navá­zá­ní mateř­ské­ho vzta­hu mezi vel­blou­dí mat­kou a jejím syn­kem.

Film těží čás­teč­ně z roz­to­mi­los­ti hlav­ních akté­rů, tj. vel­blou­dů, a kro­mě nich něko­li­ka vtip­ných momen­tů, mezi něž pat­ří napří­klad setká­ní s tele­vi­zí a pro Čechy vel­mi důvěr­ně zná­mým kres­le­ným seri­á­lem „Nu paga­di!“ aneb „Jen počkej!“. Jestliže jsem minu­lý týden napsal o armén­ském fil­mu Vodka Lemon, že je lyric­ký, pak už nevím, co napsat teď. Doba hodi­ny a půl dél­ky je pod­le mého názo­ru zce­la neú­měr­ná tomu, co se ve fil­mu sta­ne.

Příběh o upla­ka­ném vel­blou­do­vi bych pro­to jed­no­znač­ně ozna­čil za doku­men­tár­ní film ze živo­ta mon­gol­ské pas­te­vec­ké rodi­ny a vel­blou­dů, kte­ré­mu by slu­še­la dél­ka maxi­mál­ně jed­né hodi­ny. S ohle­dem na tuto cílo­vou sku­pi­nu si zřej­mě film najde ces­tu do srd­ce jen ome­ze­né­mu okru­hu fil­mo­vých fanouš­ků.

O filmu:

Režie: Byambasuren Davaa, Luigi Falorni
Scénář: Byambasuren Davaa, Luigi Falorni
V hlav­ních rolích: Janchiv Ayurzana, Ikhbayar Amgaabazar, Chimed Ohin
Mongolsko, Německo 2003, 87 minut


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,56310 s | počet dotazů: 263 | paměť: 72195 KB. | 21.05.2024 - 16:00:44