Kritiky.cz > Horory > Bugs (2003)

Bugs (2003)

rp Bugs 28200329.jpg
rp Bugs 28200329.jpg
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Obří brou­ci roz­pou­ta­jí v nedo­sta­vě­ném met­ru hoto­vé digi­tál­ní peklo. Tedy ale­spoň pod­le tvůr­ců a ofi­ci­ál­ní­ho tex­tu dis­tri­bu­to­ra. 
V nedo­sta­vě­ném met­ru byla nale­ze­na zoha­ve­ná mrt­vo­la poli­cis­ty. Případu se ují­má agent FBI Pollack, kte­rý požá­dá o pomoc ento­mo­lož­ku Emily, jeli­kož na těle byla nale­ze­na podiv­ná hmy­zí lát­ka. Výsledky ovšem sebou při­ne­sou řadu nevy­svět­li­tel­ných otá­zek, pro­to­že jak se zdá, lát­ka musí pochá­zet z nezná­mé­ho dru­hu obrov­ských brou­ků, kte­ří jak se zdá, muse­li žít hlu­bo­ko v pod­ze­mí. Stavba met­ra zřej­mě naru­ši­la vrst­vu, kte­rá je udr­žo­va­la v izo­la­ci od okol­ní­ho svě­ta. Jejímu tvr­ze­ní však nikdo zpr­vu moc nevě­ří, ale je potře­ba vzít v úva­hu kaž­dou teo­rii, pro­to­že byl prá­vě ohlá­šen masa­kr sku­pi­ny inves­to­rů, kte­ří byli na výlet­ní objížď­ce nové tra­sy met­ra. I přes pro­tes­ty movi­té­ho obchod­ní­ka Petronoviche se agent Pollack, Emily a archi­tekt pro­jek­tu Reynolds vydá­va­jí spo­leč­ně se spe­ci­ál­ním týmem do met­ra, aby při­šli této záha­dě na kloub. Nikdo z nich však nemá ani tuše­ní, jaká hrůza na ně v hlu­bi­nách čeká…


Český název: Brouci
Režie: Joseph Conti
Rok výro­by: 2003
Délka: 82 min
Země: Kanada / USA
Hrají:
Antonio Sabato Jr....(Matt Pollack)
Angie Everhart...(Emily Foster)
R.H. Thomson...(Reynolds)
Karl Pruner...(Victor Petronovich)
Stephanie Moore...(Manning)
Romano Orzari...(Garcia)

...a dal­ší
Zrovna na mě při­šlo obdo­bí kdy jsem se roz­ho­dl, podí­vat se tro­chu více na zou­bek odpad­ní­mu žán­ru. Protože v mé sbír­ce (kte­rá k dneš­ní­mu dni čítá už něco přes 13 000 horo­rů) je celá řada fil­mů, kte­ré mi doma leží už oprav­du dlou­ho a ješ­tě jsem na ně nena­psal recen­zi, nebo se na ně vůbec nepo­dí­val. Brouky jsem už sice viděl ( je to zhru­ba 5 let), ale mám vel­kou sla­bost pro Angie Everhart a tak jsem se nebál jít do toho zno­vu. Navíc tohle není typic­ký odpad­ní kou­sek, přes­to­že na inter­ne­tu se mu dosta­lo čer­ných čísel v hod­no­ce­ní uži­va­te­lů. Tím však nechci v žád­ném pří­pa­dě tvr­dit, že by snad mělo jít o dob­rý film!
„Zvířecí“ horo­ry mám ve vel­ké obli­bě a přes­to­že val­ná vět­ši­na z nich trpí otřes­ný­mi digi­tál­ní­mi efek­ty, tak tady to zas až tak hroz­né neby­lo (přes­to­že to někte­ří tvr­dí). Ano, je prav­da, že zábě­ry na digi­tál­ní brou­ky se neu­stá­le opa­ku­jí a pokud dojde na sou­boj zblíz­ka – při­jde na řadu gumo­vá atra­pa, ale pokud k tomu při­stu­pu­je­te jako k odde­chov­ce – doce­la se i poba­ví­te (hlav­ně tedy nad cel­ko­vou trap­nos­tí). Tento film nesmí­te brát v žád­ném pří­pa­dě váž­ně. Dalším kame­nem úra­zu, byly sla­bé herec­ké výko­ny a pře­hrá­vá­ní někte­rých jedin­ců. Angie ten­to­krát žád­ný solid­ní výstřih neu­ká­za­la, ale tak potě­ši­la i jen samot­nou pří­tom­nos­tí. Za to spe­ci­ál­ní tým tu byl vylo­že­ně jen do počtu. Kromě posled­ních dvou pře­ži­vších, se tu totiž mno­ho z nich ani neo­hře­je a poprav­dě nai­vi­ta scé­ná­ře jim ani moc nedo­vo­li­la se více pro­sa­dit / uká­zat.
Za nej­vět­ší kata­stro­fu pova­žu­ji otřes­nou kva­li­tu samot­né kame­ry a pře­de­vším jed­not­li­vé dia­lo­gy. Scénárista i kame­ra­man byli jas­ně nej­vět­ší sla­bi­nou celé­ho fil­mu. Některé pasá­že či rádo­by hláš­ky byly doslo­va ubí­je­jí a vadi­ly mi mno­hem víc, než­li špat­né efek­ty. O vzhle­du umě­lé krve se už bavit nebu­du radě­ji vůbec. Navíc jsem tu postrá­dal i potřeb­nou dáv­ku atmo­sfé­ry, kte­rá mís­ty jako­by ani nee­xis­to­va­la. Až na pár výji­mek, to byla jed­na vel­ká nuda. Napětí nulo­vé, akce jen tu a tam. 
Hodnocení:
30%

Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,44277 s | počet dotazů: 269 | paměť: 72267 KB. | 21.05.2024 - 20:27:55