Kritiky.cz > Horory > Gallowwalkers (2012)

Gallowwalkers (2012)

rp Gallowwalkers 2012.png
rp Gallowwalkers 2012.png
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

V tom­to svě­tě tě nesta­čí zabít jen jed­nou! Zvláště pokud tě má na svě­do­mí Wesley Snipes…


Pistolník Aman se potu­lu­je vyprah­lým svě­tem a vpřed jej žene jen jeho tou­ha po pomstě. Všude po něm zůstá­va­jí jen mrt­ví, ale má to jeden obrov­ský háček. Každý kdo zemře jeho rukou, se vra­cí zpět jako nemrt­vý – to má sou­vis­lost s jeho darem / pro­kle­tím a pochmur­nou minu­los­tí. Amanovým cílem je sku­pi­na ban­di­tů, kte­rá před časem zná­sil­ni­la jeho pří­tel­ky­ni, ale přes­to­že je už jed­nou zabil, opět se vra­cí zpět, aby se čer­noš­ské­mu pis­tol­ní­ko­vi pomsti­li, no a mezi­tím roz­sé­va­jí hrů­zu a utr­pe­ní všu­de tam, kde se obje­ví…


Český název: Stíny tem­no­ty

Režie: Andrew Goth
Rok výro­by: 2012
Délka: 90 min
Země: USA / Velká Británie
Hrají:
Wesley Snipes...(Aman)
Riley Smith...(Fabulos)
Kevin Howarth...(Kansa)
Tanit Phoenix Copley...(Angel)
Simona Brhlíková...(Kiss Cut)
...a dal­ší


Wesley Snipes pat­řil své­ho času mezi doce­la úspěš­né a čas­to obsa­zo­va­né her­ce, ale i ON během své boha­té kari­é­ry nejed­nou tvr­dě nara­zil. Zvláště pak ve chví­li, kdy měl kvů­li krá­ce­ní daní pro­blémy se záko­nem a vše vyvr­cho­li­lo jeho poby­tem za mří­že­mi kvů­li daňo­vým úni­kům. I z toho­to důvo­du byla pre­mi­é­ra fil­mu o něko­lik let odsu­nu­ta. Jenže to nebyl jedi­ný pro­blém, kte­rý Gallowwalkers potkal. Původně měl být ten­to film v úpl­ně jiném herec­kém obsa­ze­ní, ale jak Chow Yun-Fat tak i Paz Vega nako­nec odmít­li v něm účin­ko­vat. A tak se hlav­ní role ujal prá­vě Wesley Snipes.
Osobně mám rád kom­bi­na­ci horo­ru a wes­ter­nu, pro­to­že jich je jako šafrá­nu, ovšem těch sku­teč­ně dob­rých je bohu­žel jen oprav­du mini­mum. A ten­to film mezi ně urči­tě nepat­ří. Samotný scé­nář a tvůr­čí myš­len­ka nevy­pa­da­li na prv­ní pohled vůbec špat­ně, ovšem cel­ko­vé pro­ve­de­ní bylo oprav­du cha­bé. Chvílema jsem se v tom doslo­va ztrá­cel, naštěs­tí se obje­ví něko­lik fla­shbac­ků z minu­los­ti, kte­ré tomu doda­li tro­chu toho „osví­ce­ní“ a řádu. Dokonce se tu dá nara­zit i na něko­lik oprav­du pove­de­ných pasá­ží a krva­vých scén, kte­ré ale­spoň čás­teč­ně tomu vše­mu pozved­li finál­ní „kre­dit“. Setnutí hlav a vytr­há­vá­ní páte­ří beru jako tako­vý bonus, kte­rý doká­zal oko­ře­nit tu jinak nedo­chu­ce­nou kaši oko­lo.
Céčkový mix Šíleného Maxe, Bladea a Očistce však v mno­ha aspek­tech půso­bil spí­še trap­ně, než aby u něj někdo slin­tal bla­hem nad skvě­lou podí­va­nou. Navíc Wesley taky nepo­dal zrov­na svůj nej­lep­ší výkon a muž­ská část divá­ků spí­še oce­ní dvo­ji­ci here­ček, kte­rá se obje­vi­la na pla­ce, než jeho herec­ký um. Tanit Phoenix Copley osl­ni­la svým půva­bem a hlav­ně výstři­hem, no a šlap­ka Simona Brhlíková svým čes­ko­slo­ven­ským půvo­dem. Gallowwalkers tak mož­ná něko­ho doká­ží oslo­vit, ale já z toho vše­ho byl spí­še na roz­pa­cích. Některé scé­ny ušly, jiné byly dost trap­né a jako celek to na mě moc neza­pů­so­bi­lo. 

Hodnocení:
30%

Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,42531 s | počet dotazů: 268 | paměť: 72227 KB. | 22.05.2024 - 19:06:43