V každé televizi se dnes vaří a také se čile vydávají kuchařky. Jedním z nejznámějších kuchařů je Jiří Babica. Svou první kuchařku jednoduše nazvanou Babicovy dobroty s podtitulem Jak jíst dobře, levně a s chutí, napsal v roce 2009. Kromě pěkné obálky s fotkou autora v ní najdeme ke každému receptu obsáhlé fotografie. Mimo jiné jsou zde i lidé, jenž se objevili přímo v jeho pořadu na televizi Nova.
Kniha je rozdělená na několik odvětví – začíná se polévkami. Je jich tu sice jenom šest, ale všechny dobré. Mezi zajímavé bych vypíchla bramboračku s kokosem. V zapečených dobrotách najdete kromě jiného i lasagne nebo kuřecí pálivou bombu – Tex Mex. Další kategorie jsou závitky a rolády, přičemž asi nejméně obvyklá je bramborová roláda. I tu předváděl Jiří Babica ve svém pořadu. Speciální kapitolou kuchařky jsou Hosté.
V podstatě jde v uvozovkách o obyčejné lidi, u kterých, a se kterými se v pořadu vařili i jejich recepty. Autor nezapomněl ani na masožravce, pro ně je tu též jedna masová specialita za druhou. Kdo vyznává zdravý životní styl, pochutná si zeleninových recepisech. Ve speciálech najdete zase i neobvyklé receptury, ale zase nijak složité, na to Jiří Babica vždy dbal. V závěru kuchařky je oddíl dezertů. Nejsou ale ledajaké. Máme tu třeba banánovou omeletu nebo dezert s názvem Chudý rytíř.
Moje hodnocení kuchařky bude kladné. Tak líbí se mi obal, jak už jsem řekla. Uvnitř je plno fotek, které dokládají přípravu samotných receptů. Jinak si myslím, že si tady každý vybere, to rozhodně.
6. dubna 2017 Babicovy dobroty 2 - kniha - recenze Jiří Babica nezaspal na vavřínech a po úspěchu prvního dílu jeho kuchařky přišel s dvojkou. Opět tu najdeme mnoho fotografií, přehledně ucelených u každého receptu, aby člověk viděl, jak […] Posted in Recenze knih
24. března 2017 Sapík Babica - Čtyři roční období na talíři - kniha - recenze V této knize se sešli dvě velké osobnosti vaření – Jaroslav Sapík a Jiří Babica. Mám ráda obálky knih všeobecně a tady mě zaujalo jejich společné foto. Kniha má podtitul Čtyři roční období […] Posted in Recenze knih
10. června 2024 Bezlepková dieta Byla vám diagnostikována celiakice či jste se jen rozhodli jíst více zdravě, tedy bez lepku, a moc nevíte, jak se nyní stravovat? Inspiraci můžete najít v knize Bezlepková dieta, kde […] Posted in Recenze knih
15. května 2024 Recept na oslavu-důvod k pečení se vždycky najde Hledáte inspirace pro vaše vaření a pečení? Chystáte oslavu, chcete oslnit vaše blízké i známé? Novinka s názvem Recept na oslavu vám bude rozhodně nápomocna. Každý recept je detailně […] Posted in Recenze knih
20. července 2023 Vlastimil Hela: Odkaz žítkovských bohyní Každá další kniha na toto téma je vydařenější. Tentokrát se dostáváme do světa jejich léčení, mluvy, magie… opět můžeme atmosféru nasát i skrze obrázky v knize. Více prostoru pak autor […] Posted in Knihovnička
15. května 2023 Upeč si svou lásku z kvásku Pečení vlastního chleba z kvásku se stalo v posledních letech docela oblíbené. Pokud vás láká si upéct svůj chleba, ale nevěříte si, nebo nevíte, kudy do toho, pak tato kniha je tu pro […] Posted in Recenze knih
12. března 2023 HRAD VE SKOTSKU Dopřát si příjemnou romantickou slaďárnu s neodolatelnými pokrmy a atmosférou blížících se Vánoc teď - na začátku jara? Proč by ne? Máte-li chuť se přenést v čase do příjemného […] Posted in Recenze knih
4. února 2023 Jana Štrausová: Děti nového věku Autorka ve své knize plně zužitkovala své zkušenostmi při práci s dětmi. Byla z těch, které děti začaly povídat o tom, co zažily ještě předtím, než se narodily. Nebo o tom kreslili. […] Posted in Recenze knih, Knihovnička
Nejnovější komentáře