Kritiky.cz > 2023 > Prosinec > 25

Cured, The (2017)

I přes veš­ke­rou sna­hu se ne kaž­dý doká­že při­způ­so­bit a začle­nit do spo­leč­nos­ti. Zvláště když je ve vzdu­chu tolik před­sud­ků a křivd z minu­los­ti… Evropou se před něko­li­ka roky pro­hna­la náka­za, kte­rá... Read more »

Od zamítnutí po filmový triumf: Cesta k legendární Planetě opic a osud scénáře od Roda Serlinga

Producent Arthur P. Jacobs zakou­pil prá­va na román Pierra Boulleho „Planeta opic“ ješ­tě před jeho vydá­ním v roce 1963. Jacobs nabí­dl pro­duk­ci mno­ha stu­di­ím, ale ta ho odmít­la. Poté, co Jacobs... Read more »

Hi De Ho Man: Cab Calloway a jeho nezapomenutelný vliv na hudbu a film od třicátých let po The Blues Brothers

V roce 1931 nahrál Cabell „Cab“ Calloway III svou nej­slav­něj­ší píseň „Minnie the Moocher“. Je to prv­ní sin­g­lo­vá píseň Afroameričana, kte­ré se pro­da­lo mili­on desek „The Old Man of... Read more »

Filmy Dicka Millera: 50 let staré kouzlo, které neztrácí sílu

Dicku Miller o tom, proč jsou fil­my, kte­ré nato­čil před 50 lety, stá­le aktu­ál­ní: „Kéž bych to věděl. Je to legrač­ní, když se dívá­te na 50 let sta­rý film a vidí­te,... Read more »

Pán času - The Church on Ruby Road (S14E04)

Tak už máme 15. dok­to­ra. Nový, ten­to­krát čer­noch, se prv­ně obje­vu­je ve Vánočním spe­ci­á­lu. Kostel na Ruby Road. V rám­ci děje je to jed­no­du­ché. Nový Doktor potká­vá i novou spo­leč­ni­ci. To... Read more »

Pokračování Shreka: Když ošklivě žijí až do kruté smrti! Recenze druhého dílu plného humoru, pohádkových postav a vylepšené počítačové technologie

První díl Shreka skon­čil kla­sic­kou frá­zí: „Žili krás­ně dlou­ho až do smr­ti“, tedy pro Zlobra a Zlobrkyni: „A žili ošk­li­vě až do kru­té smr­ti“ a na scé­náris­tech bylo, aby na ten­to... Read more »

Za kulisami natáčení Pokladu na Sierra Madre: Bogartova plešatá výzva a Hustonova perfekcionismu

Před natá­če­ním fil­mu Poklad na Sierra Madre (1948) se Humphrey Bogart při odcho­du z newy­or­ské­ho noč­ní­ho klu­bu setkal s kri­ti­kou. „Počkejte, až mě uvi­dí­te v mém příš­tím fil­mu,“ řekl, „hra­ju tu nej­hor­ší srač­ku,... Read more »

V tento den roku 1977 vyšel film „Závrať naruby“

Mel Brooks jed­nou o Alfredu Hitchcockovi řekl: „Každý, kdo kdy nato­čil sto­pu fil­mu, tomu­to muži za něco vdě­čí.“ Brooks si dal zále­žet nejen na paro­do­vá­ní Hitchcockových fil­mů, ale také na... Read more »

V tento den roku 1973 byl vydán film „Podraz“

Scenárista David S. Ward v jed­nom z roz­ho­vo­rů uve­dl, že k napsá­ní fil­mu The Sting ho inspi­ro­val výzkum o kapsá­řích: „Protože jsem nikdy před­tím nevi­děl film o důvě­řiv­ci, řekl jsem si, že to musím... Read more »

Proměna Carriiny role: Neobvyklá cesta Sissy Spacek od krásy k ikonické postavě „Carrie“

Mary Elizabeth Spacek („Sissy“ je pře­zdív­ka, kte­rou jí dali její brat­ři, když vyrůs­ta­la) si na kon­kurz do fil­mu „Carrie“ (1976) vza­la šaty, kte­ré ji mat­ka donu­ti­la nosit na večí­rek,... Read more »

Pašeračky

Dannyho parťáci na moři z Jížní Koreje! Režisér Ryoo Seung-wan patří ke korejské elitě. Veterán, Berlínská Mise i Útěk z Hašimy jsou velmi oblíbené a populární filmy, takže jeho... Read more »

Ransomed

Zábavný a napínavý Korejský Thriller z blízkého východu od režiséra seriálu Kingdom, Až Na doraz a Tunnel. Je unesen korejský diplomat kdesi v Lebanonu a jiný diplomat je pověřen,... Read more »
Stránka načtena za 2,90883 s | počet dotazů: 189 | paměť: 40502 KB. | 08.09.2024 - 01:29:40