Kritiky.cz > 2023 > Prosinec > 26

Men (2022)

Geniální nebo napros­to bizar­ní dílo o mužích?  Po tra­gic­ké sebe­vraž­dě své­ho man­že­la Jamese, kte­rý posled­ní dobou před svou smr­tí Harper fyzic­ky i psy­chic­ky týral, se mla­dá žena vydá­vá na ang­lic­ký ven­kov,... Read more »

Steve Allen: Od ringu profesionálního wrestlingu k filmovým momentům s Benny Goodmanem

Steve Allen se popr­vé setkal s tele­vi­zí v roce 1949, kdy odpo­vě­děl na inze­rát hle­da­jí­cí tele­viz­ní­ho hla­sa­te­le pro pro­fe­si­o­nál­ní wrest­ling. Přestože o wrest­lin­gu nic nevě­děl, zhlé­dl něko­lik pořa­dů, aby zís­kal pře­hled, a zjis­til,... Read more »

Osudový den: Prokletí Bambina začalo v roce 1919 a Babe Ruthovy nezapomenutelné momenty na filmovém plátně

V ten­to den roku 1919 pro­dal maji­tel Harry Frazee Babe Rutha z týmu Boston Red Sox do New York Yankees, čímž údaj­ně zalo­žil pově­ru o pro­kle­tí Bambina. Ruth obdr­žel 25 000 dola­rů... Read more »

Jak vycvičit draka: Překvapivě zábavná animovaná perla, která osloví všechny věkové skupiny

Animáku Jak vycvi­čit draka se před nástu­pem do kin nepřed­po­ví­da­lo moc dob­ré při­je­tí. Vcelku neza­jí­ma­vá kam­paň, nepří­liš pře­svěd­či­vé trai­le­ry a pře­ko­na­ná ani­ma­ce nazna­čo­va­ly, že tohle bude krok ved­le. V kinech nako­nec... Read more »

Návrat Shreka (Shrek Třetí): Když zlobři dospívají a král se stává otcem

Shrek je už bez­má­la legen­dou, asi bys­te dnes těž­ko hle­da­li něko­ho, kdo by toho­to na povrch drs­né­ho, ale uvnitř hod­né­ho a milu­jí­cí­ho zlo­b­ra neznal. Může za to jed­nak bra­vur­ně zvlád­nu­tá... Read more »

Jared Leto a jeho Jokerův experiment: Veřejné zkoušky smíchu a nečekané dárky při natáčení Sebevražedného Oddílu

Při zdo­ko­na­lo­vá­ní Jokerova smí­chu pro film Sebevražedný oddíl (2016) Jared Leto veřej­ně zkou­šel růz­né smí­chy v New Yorku a Torontu, aby zjis­til, kte­rý z nich je lidem nej­ví­ce nepří­jem­ný. Leto si kvů­li... Read more »

V tento den roku 1973 byl do kin uveden film „Vymítač ďábla“

Vzhledem k tomu, že se jed­na­lo o horor, kte­rý výraz­ně pře­kro­čil roz­po­čet a v hlav­ních rolích se neob­je­vi­ly žád­né vel­ké hvězdy, nemě­la spo­leč­nost Warner Brothers od „Vymítače ďáb­la“ vel­ká oče­ká­vá­ní. Nepředstavilo film v před­pre­mi­é­ře... Read more »

Akihiko Hirata: Od vojenské akademie po ikonu Godzilla - neobvyklá cesta japonského herce

Akihiko Hirata měl na her­ce neob­vyk­lé záze­mí: jeho for­mál­ní vzdě­lá­ní zača­lo v mateř­ské ško­le zalo­že­né japon­skou císař­skou armá­dou v době vál­ky a pokra­čo­va­lo na vojen­ské aka­de­mii, kte­rá byla tokij­skou odpo­vě­dí na West... Read more »

Jak získat práci: Klíčové kroky a úspěšné vzory motivačních dopisů

  Získání prá­ce v dneš­ní kon­ku­renč­ní době není jed­no­du­chým úko­lem. S ohle­dem na ros­tou­cí počet ucha­ze­čů je důle­ži­té vytvo­řit dob­rý dojem již od samé­ho začát­ku. Jedním z klí­čo­vých prv­ků toho­to pro­ce­su je... Read more »

Planet Alpha: Nádherná atmosférická hra, nebo naleštěná bída?

Dnes se tak tro­chu vydá­me do nepro­bá­da­ných vod. Ne, že by hry, jež půso­bí pri­o­rit­ně este­tic­ky, byly oje­di­ně­lé, spí­še se zužu­je okruh jejich zájem­ců opro­ti ostat­ním žánrům, tak­že zde... Read more »

Cellar, The (2022)

Elisha Cuthbert, tajem­né scho­dy a sklep ukrý­va­jí­cí děsi­vé tajem­ství… Manželé Keira a Brian se spo­leč­ně se svý­mi dvě­ma dět­mi nastě­hu­jí do nové­ho domu, kte­rý nedáv­no kou­pi­li v auk­ci. Staré síd­lo již na... Read more »
Stránka načtena za 3,21542 s | počet dotazů: 187 | paměť: 40483 KB. | 08.09.2024 - 01:34:34